Afbeelding
Foto stock.adobe.com

Waarom chemische fabrikanten SAP Business One nodig hebben

11 augustus 2022 om 09:32 Partnercontent

Als je onderneming chemische producten produceert, word je dagelijks geconfronteerd met uitdagingen die specifiek gelden voor chemische bedrijven. Met de combinatie van SAP Business One en ProcessForce kunt u deze uitdagingen digitaal tackelen. 

Chemische productie is essentieel voor de creatie van veel commerciële producten, zoals medicijnen, voedseladditieven, pesticiden, cosmetica, verven en kunststoffen. Deze dingen worden dagelijks door miljoenen mensen gebruikt. 

Complexe business

Juist in de chemische industrie staan veiligheid en kwaliteit voorop. Als fabrikant heb je te maken met complexe wet- en regelgeving, zowel nationaal als internationaal. Deze regelgeving valt uiteen in drie categorieën: handhaving, kwaliteitscontrole en traceerbaarheid. 

Een andere uitdaging waarmee je als fabrikant van chemische producten te maken krijgt, is de concurrentie. De chemische industrie is een innovatieve bedrijfstak en nieuwe producten van je concurrent kunnen jouw product in een klap verouderd maken.

Chemische producenten krijgen in de komende jaren in elk geval met de volgende ontwikkelingen te maken:

 • Innovatie: nieuwe, geavanceerdere materialen, processen en producten 
 • Duurzaamheid: beter gebruik maken van hulpbronnen, minder energie en minder verspilling. 
 • Geïntegreerde systemen: de afstemming van idee naar uitvoering en marketing, gedreven door de technologie.

Of je nou basischemicaliën of speciale chemicaliën produceert, de zoektocht naar waardecreatie en onderscheidend vermogen zal in de komende jaren afhangen van je prestaties op de bovenstaande gebieden.

Goede bedrijfssoftware doorslaggevend

Door automatisering en specialisering zien we dat chemische bedrijven tegenwoordig vaker in het MKB-segment vallen.

Echter: soms ontbreekt bij deze bedrijven de digitale automatisering. Standaardsystemen en bedrijfssoftware worden soms niet of nauwelijks gebruikt. En dat terwijl de meerwaarde hiervan van doorslaggevende betekenis kan zijn voor het voortbestaan en de groei van je onderneming!

Slimme ERP-software kan innovatieve ideeën omzetten in recepten en formules die naadloos overgaan in een goed geolied productieproces. Daarmee zorg je voor een hoge winstgevendheid en – niet onbelangrijk – tevreden klanten.
Marktleider SAP biedt een passende oplossing voor chemische producenten waarmee je kunnen voldoen aan de steeds complexer wordende eisen op het gebied van productie en bedrijfsbeheer.

Je business stroomlijnen met SAP Business One en Processforce

Ben je klaar om digitale transformatie te omarmen, je productie winstgevender te maken en de controle over processen en kwaliteit te verbeteren? Kies dan voor de combinatie van SAP Business One met ProcessForce. 

SAP Business One is het meest gebruikte ERP-pakket voor middelgrote bedrijven wereldwijd. Toch is dit pakket zeer vooruitstrevend, flexibel en schaalbaar, dankzij de moderne SAP HANA-technologie. 

Onder de standaardmodules van SAP Business One vallen onder meer Financiën, Klantrelatiebeheer (CRM), Inkoop, Vooraadbeheer, Sales, Service en uitgebreide rapportagemogelijkheden. Er zijn functies die je helpen om de efficiëntie van je productieprocessen te verhogen en de resourceplanning te verbeteren. Ook kan je met dit pakket de traceerbaarheid van batches verbeteren. 

SAP Business One is dus al een geweldige stap vooruit, maar met de aanvullingen van ProcessForce ben je helemaal volledig. ProcessForce is ontwikkeld speciaal voor de procesindustrie en dat in samenwerking met de fabrikanten zelf.

ProcessForce biedt onder meer uitgebreidere opties voor het opslaan van productgegevens, nauwkeurige stuklijsten en procesbeheer. Ook voor de kwaliteitsborging geldt dat de mogelijkheden uitgebreid zijn.

Je vindt hier mogelijkheden voor strengere controles en kwaliteitsborging, zoals batchcontrole en -traceability; uitgebreide functionaliteiten voor planning en dynamische productkostenberekening. Ook is er een module voor klachtenafhandeling.

ProcessForce is gebouwd met behulp van de SAP technologie en kan dus gemakkelijk worden geïmplementeerd als onderdeel van SAP Business One. De overgang is naadloos: je zult niet door hebben dat je van een scherm in SAP Business One overgaat naar een schem in ProcessForce.

Vijf functionaliteiten, speciaal voor chemische fabrikanten

Laten we eens kijken naar enkele functionaliteiten die je kan benutten als je de kracht van SAP Business One combineert met ProcessForce voor de procesindustrie.

 1. Beheer van productgegevens.
  Precies weten welke ingrediënten uw producten bevatten is belangrijker dan ooit. Data over producten en hoe deze door je supply chain bewegen zijn duidelijker en gemakkelijker toegankelijk met ProcessForce.

  Je kunt bijvoorbeeld producten en voorraadgroepen categoriseren, fysieke en chemische kenmerken definiëren, pakketvolumes beheren en het land van herkomst toevoegen. Dit verhoogt de betrouwbaarheid van de gegevens, helpt je om het gebruik van resources te verbeteren en weloverwogen besluiten te nemen over de inkoop ervan.
 2. Formule- en stuklijstbeheer
  In ProcessForce is het eenvoudig om een gedetailleerde stuklijst te maken voor je chemische productieproces. Daarmee verbeter je de snelheid, de nauwkeurigheid en de kostenefficiëntie van je bedrijfsprocessen, zelfs als je te maken hebt met tientallen sub-assemblages en phantom-items.

  In deze functionaliteit zijn formules schaalbaar en kan je stuklijsten op gewicht baseren. Daarnaast kan je meerdere maateenheden binnen één stuklijst gebruiken en zelf kiezen hoe je de items beheren wilt.
 3. Intuïtieve planning
  Als je SAP Business One en ProcessForce combineert, beschik je over alle tools die je nodig hebt om met inachtneming van de beperkingen van tijd en middelen je productie zo optimaal mogelijk te beheren.

  Er zijn visuele handigheidjes zoals drag-and-drop waarmee je productiedatums en -prioriteiten kunt wijzigen, de capaciteit van resources kunt bewaken, productieorders en resourses kunt sorteren en blokkeren, tools kunt toewijzen en suggesties voor alternatieve resources kunt krijgen.

  Met ProcessForce kan je onderbrekingen beter beheren en het domino-effect van aanpassingen in het productieproces overzien.
 4. Verregaande traceerbaarheid
  De herkomst van producten en ingrediënten noteren, is tegenwoordig niet meer voldoende om volledig transparant te kunnen zijn.

  In ProcessForce kan je daarom precies zien waar materialen vandaan komen en hoe ze door je systeem zijn gegaan. Je ziet aan wie je ze hebt verkocht, zodat je grip krijgt op kwaliteitscontrole, kantenservice en terugroepacties.

  Het genereren van batch- en serienummers, het beheren van houdbaarheidsdatums, en batch-genealogiestructuren stellen je in staat om de volledige reis van je voorraad van het begin tot het einde te visualiseren en complexe productrelaties in te kunnen zien.
 5. Gedetailleerde kwaliteitscontroles
  Als je problemen wilt voorkomen, de oorzaak van problemen wilt achterhalen en tests en rapportages wilt systematiseren, zal je deze functionaliteit kunnen waarderen! Met ProcessForce kan je testen in elke fase van het productieproces, van ontvangst in het magazijn tot de distributie. Maak gebruik van de meldingen in SAP Business One om gebruikers te waarschuwen als een test vereist is, specificeer complexe testregels en testprocedures, beheer de testresultaten en maak hiervan rapportages op maat. Ook niet-conforme materiaalrapporten en analysecertificaten worden ondersteund.

Tijd om uw chemische productiebedrijf naar een hoger level te tillen? Kies dan voor SAP Business One en ProcessForce!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie