Afbeelding
Photo by Kanchanara on Unsplash

Kunt u in Bitcoin beleggen zonder het te bezitten?

29 augustus 2022 om 14:55 Partnercontent

De meeste mensen geloven dat de enige manier om te investeren in een crypto is door de munten te kopen. De geweldige prestaties en volatiliteitsrisico’s van Bitcoin hebben beleggingsondernemingen er echter van overtuigd unieke alternatieven te ontwikkelen voor entiteiten en particulieren om te beleggen zonder Bitcoin in bezit te hebben. Hoewel dit beleggers niet volledig beschermt tegen volatiliteitsrisico’s, kan het u helpen enorme verliezen te vermijden. Immediate Edge (officiële site) is een handelsplatform waarmee gebruikers kunnen handelen in veel verschillende cryptocurrencies, waaronder Bitcoin.

Er bestaan verschillende opties om in crypto te investeren zonder de tokens rechtstreeks te kopen. Hieronder volgen enkele van de beste manieren om in Bitcoin te investeren zonder de cryptomunt in bezit te hebben. 

Investeren in bedrijven met Crypto-belangen

De gemakkelijkste manier om beleggingsblootstelling aan Bitcoin te verwerven zonder de tokens te kopen, is door aandelen te kopen in bedrijven met financiële belangen in crypto. U kunt bijvoorbeeld investeren in een bedrijf met aanzienlijke Bitcoinbelangen. Zo kunt u Bitcoin bezitten zonder het daadwerkelijk te kopen. Investeren in een bedrijf met Bitcoinbelangen betekent dat de waarde van uw beleggingen ook zal groeien als de waarde van Bitcoin stijgt. 

Deskundigen beweren echter dat individuele aandelen risico’s kunnen inhouden die bijna vergelijkbaar zijn met die van crypto. Daarom raden ze beleggers aan hun beleggingen te spreiden over een paar bedrijven met cryptobelangen. Overweeg uw geld in gespreide indexfondsen of ETF’s te stoppen vanwege hun bewezen staat van dienst op het gebied van waardegroei op de lange termijn. 

Enkele populaire beursgenoteerde bedrijven met Bitcoinbelangen waarin u kunt beleggen zijn MicroStrategy, Tesla, RIOT Blockchain, Bitfarms, Galaxy Digital, Square, en Coinbase. 

Beleggen in Blockchain-ETF’s

Exchange Traded Funds (ETF’s) werken als een hybride tussen aandelen en beleggingsfondsen. Het zijn groepen van aandelen, obligaties en andere activa. Door een aandeel in een ETF te kopen, krijgt u een aandeel in de investeringen van het fonds. U bent echter niet rechtstreeks blootgesteld aan Bitcoin. Totaalmarkt-ETF’s hebben gewoonlijk relatief lagere kostenratio’s. Gespecialiseerde ETF’s zijn echter vaak duur. Dat zal grote gevolgen hebben als uw portefeuille voor een groot deel uit dure ETF’s bestaat. Daarom moet u rekening houden met de kosten wanneer u ETF’s kiest. 

Beleggingsmaatschappijen delen ETF’s vaak in op basis van de specifieke beleggingen die ze aanhouden. Dat betekent dat u indirect in Bitcoin kunt beleggen door geld te plaatsen in ETF’s die zich richten op de onderliggende blockchaintechnologie. Blockchain ETF’s omvatten bedrijven die blockchaintechnologie gebruiken of ontwikkelen. 

Veel deskundigen beschouwen blockchain-ETF’s als zeer lucratief vanwege het transformatieve toekomstpotentieel van de technologie. Verschillende bedrijven creëren ETF’s, maar u kunt ze gemakkelijk kopen via makelaarskantoren. Beleggen via een makelaarskantoor biedt u een beter inzicht in de markt en wat u kunt verwachten, waardoor u verzekerd bent van een betere beleggingservaringen. 

Voorbeelden van de blockchain-ETF’s die momenteel beschikbaar zijn voor beleggers zijn BLOK, BLCN, en LEGR. 

Bitcoin-ETF’s kopen

Naast blockchain ETF’s kunt u met Bitcoin ETF’s ook meedoen aan de actie zonder de tokens daadwerkelijk in bezit te hebben. Verschillende Amerikaanse bedrijven, waaronder cryptobeurzen, hebben geprobeerd Bitcoin ETF’s aan te bieden, maar worden tegengehouden door de Securities and Exchange Commission. Deze optie was lange tijd niet beschikbaar voor beleggers, maar is nu gemakkelijk toegankelijk. 

De eerste Bitcoin-ETF, de BITCO, werd in oktober 2021 gelanceerd. Hoewel BITCO een link heeft met Bitcoin, is het nog steeds geen fonds dat de crypto rechtstreeks bezit. In plaats daarvan houdt het Bitcoin-futurescontracten aan. 

U kunt ook overwegen te beleggen in private trusts, die soortgelijke opties bieden als BITCO. Particuliere beleggingsfondsen bieden geaccrediteerde beleggers de mogelijkheid aandelen rechtstreeks tegen marktwaarde te kopen, maar u kunt nog steeds aandelen op de secundaire markt kopen via een effectenrekening. Vergeet echter niet dat private trusts beheerkosten hebben die deze beleggingsoptie soms duurder maken dan commissievrije blockchain-ETF’s. 

In het algemeen bestaan er verschillende alternatieven om uw portefeuille bloot te stellen aan Bitcoin zonder de tokens in bezit te hebben. U moet echter wel de nodige zorgvuldigheid betrachten en voorzichtig te werk gaan. 

Deel dit artikel via:
advertentie