Afbeelding

3 must haves voor het starten van een webshop

17 januari 2023 om 12:12 Partnercontent

Een leuke bijverdienste starten in de vorm van een webshop was nog nooit zo gemakkelijk. Je kunt het overal starten en starten in elk product of dienst die je maar wilt. Daarmee is het ook perfect te combineren met een vaste baan en kun je het in de avonduren doen. Toch moet je ook voor een webshop nog enkele zaken regelen, naast de webshop zelf natuurlijk. Die laten we dan ook graag buiten beschouwing hier. Maar welke zaken essentieel zijn? Lees snel verder.

1. Het product

Bij het starten van een webshop is het natuurlijk heel belangrijk dat je vooraf hebt bedacht wát je gaat verkopen. Worden het bijvoorbeeld sokken, kinderkleding of meubels? Natuurlijk heb je hier al over nagedacht, maar het is wel belangrijk dat je ook direct kunt gaan leveren wat je hebt beloofd. Dus zorg dat er voorraad is en dat je weet wat je verkoopt én dat het kwaliteit is. Dat laatste is belangrijk om een duurzame klantenkring op te bouwen.

2. Verzending

Het verschil met een gewone winkel is natuurlijk dat je ook producten moet gaan verzenden. Ga je dit zelf in de regio doen of ga je voor een pakketbezorger die bij jou aan de deur komt om de spullen op te halen? In veel gevallen zul je om praktische redenen bij die laatste uitkomen. Kies deze zorgvuldig uit en vergelijk de verschillende services en kosten. Komen ze het halen of moet je het ergens afgeven? Maar ook zaken zoals het verpakkingsmateriaal in je webshop is van belang. Een leuk doosje is vaak niet genoeg, zo zijn er bijvoorbeeld speciale verzendverpakkingen.

3. Werkruimte

Die eerste twee pakketten ga je nog wel versturen vanuit je woonkamer, maar het wordt lastiger wanneer je webshop een succes wordt. Overal spullen, verpakkingen en printbonnen wil je niet. Houd er dus vooraf rekening mee welke ruimte in huis je reserveert voor jouw online handel. Hier kun je ook voorraad en administratie kwijt, wanneer je dit niet doet is de kans op fouten groot. Iets wat snel ten koste gaat van je Google ranking op internet, en laat dat nou net de beste (gratis!) reclame voor je webshop zijn.

Kortom, naast natuurlijk de vanzelfsprekende zaken zoals een Kamer van Koophandel inschrijving en webshop zijn er een aantal zaken waar je over na moet denken voordat je een online winkel opent. Maar als het eenmaal zo ver is, kan het een leuke (bij)verdienste worden!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie