Afbeelding
Foto: Shutterstock

Start-up beginnen, dit moet je weten!

18 januari 2023 om 09:29 Partnercontent

Een bedrijf beginnen was misschien nog nooit zo gemakkelijk als vandaag de dag. Met de komst van het wereldwijde web kun je vandaag nog een bedrijf beginnen waarin je maar wilt. Een Kamer van Koophandel inschrijving en je kunt aan de slag. Wanneer je niet alleen voor een online winkel of service wilt gaan, maar ook daadwerkelijk een fysiek bedrijfspand wilt openen komt er wel wat meer bij kijken. Zeker bij start-ups is het zaak om snel te groeien en dus te investeren. Het is verleidelijk om lang in je eigen zolderkamertje te blijven,

maar om echt die kickstart te maken is meer nodig. Welke zaken dat zijn? Dat staat in deze blog op een rijtje.

Goede plek

Ga als start-up meteen op zoek naar een goed bedrijfspand, het liefst op een centrale en zichtbare locatie. Ga zeker niet meteen voor een kooppand, tenzij het een investering is die je later weer kunt verhuren, maar blijf liever flexibel met een huurpand. Hier kun je namelijk snel uit verhuizen wanneer je uit je ruimte aan het groeien bent. Het aanbod aan goede bedrijfsruimte is schaars, dus ga meteen op pad en schakel waar nodig een makelaar in.

Werkplekken

Of je nu al personeel hebt, alleen bent of met freelancers werkt; de verwachting bij een start-up is belangrijker dan de huidige situatie. Je wilt niet constant bezig zijn met randzaken dus regel zaken goed vooraf. Werkplekinrichting is hier een voorbeeld van. Huur hier een erkend bedrijf in die dit voor jou uit handen kan nemen en de infrastructuur in één keer goed op orde brengt. Dan kun je snel stoeltjes en tafeltjes erbij zetten. 

Besteed IT taken uit:

We werken allemaal online en hebben we het liefst al onze programma’s en documenten in een cloud-omgeving. Hiervoor is het handig om een goed beveiligde IT-infrastructuur te hebben voor je onderneming. Dit kun je eenvoudig uitbesteden via een partij die jouw network security kan verzorgen. Zo hoef jij je zelf niet in dit ingewikkelde wereldje te verdiepen. Een IT-adviseur helpt jou met alles rondom de IT-beveiliging en staat voor je klaar voor al jouw IT-vraagstukken.

HR/Financieel/Juridisch

Zoals we al zeiden is het bij een start-up belangrijk dat je je kunt focussen op de basics. Het vraagt vaak alle aandacht en focus om je bedrijf snel op te zetten en door te laten groeien. Iedere aandacht voor randzaken is dan ook overbodig. Investeer dan ook in personeel of huur deze in als freelancers die deze zaken overnemen. Denk aan een extern bureau die de HR voor je regelt, of alles op financieel en boekhoudkundig gebied voor je uit handen neemt.

Kortom, als start-up is je doel snel groeien. Daarvoor zijn een aantal basisvoorwaarden om het tot een succes te maken. Houd er rekening mee dat je zelf vooral bezig bent met de basis waardoor die groei mogelijk is en andere jou belastende zaken uit handen nemen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie