Afbeelding
Foto door form PxHere

Praktische zaken die je moet regelen als startende ondernemer

10 januari 2022 om 12:49 Partnercontent

Jouw bezoekje aan de Kamer van Koophandel zit erop: je bent een eigen bedrijf begonnen! Dat is natuurlijk ontzettend leuk en tegelijkertijd ook wel een beetje spannend. Want wat zijn de volgende stappen en wat moet er dus allemaal geregeld worden om te kunnen beginnen met ondernemen? Wij helpen je hierbij op weg en zetten wat praktische zaken om te regelen als startende ondernemer op een rij!

Zakelijke rekening openen

Het openen van een zakelijke rekening is een van de eerste stappen die handig is om te ondernemen nadat je jouw bedrijf hebt ingeschreven. Met een zakelijke rekening kun je namelijk privé en zakelijk goed gescheiden houden. Je kunt middels een zakelijke rekening eenvoudig inzicht krijgen in al je zakelijke inkomsten en uitgaven. Zo heb je alle geldzaken van je bedrijf overzichtelijk op een rij, wat enorm fijn is als ondernemer.

Verzekeringen afsluiten

Als je jouw bedrijf hebt ingeschreven bij de KvK en dus wilt beginnen met ondernemen, is het ook goed om te kijken naar welke verzekeringen je nodig hebt. Als startende ondernemer zijn er een aantal verzekeringen waar je aan kunt denken. Bijvoorbeeld een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering, een beroepsaansprakelijkheidsverzekering, een arbeidsongeschiktheidsverzekering, een rechtsbijstandverzekering en inventarisverzekering. Welke verzekeringen jij met je bedrijf nodig hebt, is afhankelijk van wat je met je bedrijf voor werkzaamheden uitvoert. Deze hiervoor genoemde verzekeringen komen vaak voor en zijn daarom ook goed om als startende ondernemer te overwegen.

Een verzekering die enorm veel wordt gekozen door ondernemers, is een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Dat is dan ook goed te begrijpen, want deze verzekering kan tijdens het ondernemen zeer goed van pas komen. Want wat is het eigenlijk, een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering? Een avb afsluiten is verstandig om te doen omdat je je hiermee verzekert voor schade die je maakt bij of aan iemand anders toebrengt. Een kopje koffie die over de laptop van je klant valt of iets dat je omstoot op het kantoor van je klant: het kan nu eenmaal gebeuren. Des te fijner is het als je dit soort kosten dan niet zelf hoeft betalen omdat je hiervoor gedekt bent. Een avb afsluiten is hierom zeker een aanrader. Neem hierbij het zekere voor het onzekere!

Zichtbaar worden met je bedrijf

Opdrachten komen natuurlijk niet zomaar vanzelf aanwaaien, hier moet je wel iets voor doen. Het is daarom belangrijk dat je er als startende ondernemer voor probeert te zorgen dat je zichtbaar wordt met je bedrijf. Ten eerste kun je hierbij denken over het opzetten van een website. Dit is handig om te doen, omdat je op deze manier gevonden kunt worden. Zet op de website wat je met je bedrijf aanbiedt en vertel meer over jezelf. Zorg ervoor dat de website alle belangrijke informatie over jouw bedrijf bevat. Naast het opzetten van een website, kun je ook denken over het aanmaken van social media kanalen voor je bedrijf. Hoe meer mensen jou kunnen vinden, hoe groter de kans is dat je opdrachten binnenhaalt.

Boekhouding overzichtelijk maken

Niet het favoriete klusje van veel ondernemers: de administratie. Echter betekent dat niet dat dit geen belangrijk onderdeel is, want dat is zeker wel het geval. Het is als ondernemer enorm van belang om de boekhouding goed bij te houden en overzichtelijk te maken. Je kunt hier zelf induiken en gebruikmaken van bijvoorbeeld boekhoudprogramma’s. Vind je administratie maar lastig en zou je hier graag wat hulp bij hebben? Dan kan het slim zijn om een boekhouder in te zetten.

Deze praktische zaken zijn in ieder geval goed om als startende ondernemer op orde te hebben. Door deze belangrijke dingen te regelen, kan het ondernemen echt gaan beginnen. Het kost dan wel even wat tijd en moeite, maar een goede voorbereiding is het halve werk!

advertentie
advertentie