Afbeelding
Foto: Byzon

Een rolluik kopen: alles over de kosten

21 augustus 2023 om 12:11 Partnercontent

Ben je van plan om een of meerdere rolluiken te kopen? Dan moet je met een aantal aspecten rekening houden. Denk hierbij aan het materiaal, de maat en de kleur. Maar wat kost een rolluik eigenlijk? In dit artikel vertellen we je alles over de kosten van een rolluik.

Prijzen van verschillende materialen

Het materiaal zelf is natuurlijk het duurste onderdeel van de rolluiken. De goedkoopste keuze was altijd kunststof. Echter zie je deze rolluiken bijna nergens meer. Daarom eindig je meestal met een aluminium rolluik. De kosten van aluminium rolluiken zijn wel wat hoger, maar je krijgt er veel kwaliteit voor terug:

  • Aluminium heeft een isolerende werking. Hierdoor houd je de warmte buiten in de zomer.
  • Dit materiaal heeft ook een geluidwerend effect, waardoor je minder last hebt van omgevingsgeluiden van buiten.
  • Deze rolluiken hebben ook een inbraakwerende functie. Inbrekers zullen namelijk veel moeite hebben met het openbreken van een deur of raam met deze rolluiken.

Verschillende prijzen van de bediening

Wanneer je rolluiken gaat aanschaffen, heb je ook nog de keuze uit verschillende soorten bediening. Zo kan je kiezen voor handmatige bediening, elektrische bediening of zelfs Solar rolluiken. Handmatige bediening is natuurlijk het goedkoopst, maar biedt je wel minder gemak. Rolluiken met elektrische motor zijn over het algemeen wat goedkoper dan Solar rolluiken. Maar het voordeel van een Solar rolluik is natuurlijk dat je geen eigen stroom hoeft te gebruiken wanneer je het rolluik gebruikt. Jouw rolluik werkt namelijk zelf stroom op, waarmee je het rolluik kan openen en sluiten.

De prijs van goede montage

Je wil natuurlijk dat jouw rolluik goed wordt opgehangen. Wanneer je ervoor kiest om je rolluik te laten monteren, weet je zeker dat je er jarenlang van kan genieten. Je betaalt natuurlijk wel extra voor montage, maar uiteindelijk zal je goedkoper uit zijn. Wanneer je rolluik namelijk niet goed wordt opgehangen, gaat hij sneller kapot. Hierdoor wordt goedkoop uiteindelijk duurkoop.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie