Afbeelding
Foto: RDNE Stock project via Pexels

Alles wat je moet weten over Financial Lease

13 november 2023 om 14:52 Partnercontent

Financial Lease is een financieringsvorm die steeds populairder wordt bij ondernemers en particulieren die op zoek zijn naar een flexibele manier om een auto aan te schaffen. In dit artikel zullen we de ins en outs van Financial Lease verkennen, en ook de specifieke variant bekijken die bekend staat als Occasion Lease, met een focus op het onderscheid tussen beide.

Wat is Financial Lease?

Financial Lease is een vorm van lease waarbij de leasenemer de volledige controle heeft over de auto, terwijl de leasemaatschappij het aankoopbedrag financiert. Anders dan bij operationele lease, waarbij je betaalt voor het gebruik van de auto zonder eigendom te verwerven, ben je bij Financial Lease de juridische eigenaar van de auto. De leasemaatschappij financiert het aankoopbedrag, en jij betaalt in termijnen, inclusief rente en afschrijving.

De voordelen van Financial Lease zijn divers. Het stelt ondernemers bijvoorbeeld in staat om de auto op de balans te zetten, waardoor ze mogelijk kunnen profiteren van fiscale voordelen zoals renteaftrek en afschrijving. Ook hebben particulieren de mogelijkheid om zonder grote investering in één keer in een nieuwe auto te stappen. Bovendien zijn de maandelijkse kosten overzichtelijk en vaak lager dan bij het kopen van een auto met een lening.

Wat is Occasion Lease?

Occasion Lease is een variant van Financial Lease die zich richt op gebruikte auto’s. In plaats van een gloednieuwe auto te leasen, krijgt de leasenemer de mogelijkheid om een occasion te leasen. Dit opent de deur naar een breder scala aan automodellen, waardoor leasers toegang krijgen tot auto’s die anders misschien buiten hun budget zouden vallen.

Het aantrekkelijke van Occasion Lease is dat je profiteert van de voordelen van Financial Lease, zoals lage maandelijkse kosten en flexibele voorwaarden, terwijl je tegelijkertijd kunt genieten van de kostenbesparingen die gepaard gaan met het leasen van een gebruikte auto. Dit kan vooral interessant zijn voor ondernemers die op zoek zijn naar een zakelijke auto met een gunstige prijs-kwaliteitverhouding.

Wat is het verschil tussen Financial en Occasion Lease?

Het onderscheid tussen Occasion Lease en Financial Lease ligt voornamelijk in het type auto dat je leaset. Bij Financial Lease heb je de keuze uit zowel nieuwe als gebruikte auto’s, terwijl Occasion Lease zich specifiek richt op gebruikte auto’s. In beide gevallen behoud je de voordelen van Financial Lease, zoals de mogelijkheid om de auto op de balans te zetten en de flexibiliteit van termijnbetalingen.

Een ander verschil kan liggen in de restwaarde. Bij nieuwe auto’s is de restwaarde vaak hoger dan bij gebruikte auto’s, wat invloed kan hebben op de hoogte van de maandelijkse leasebetalingen. Het is belangrijk om de restwaarde zorgvuldig te overwegen, vooral als je van plan bent de auto aan het einde van de leaseperiode te kopen. 

Conclusie

Financial Lease, met zijn variant Occasion Lease, biedt een aantrekkelijke manier om in een auto te rijden zonder direct grote bedragen te investeren. Het is essentieel om de specifieke voorwaarden van zowel Financial Lease als Occasion Lease te begrijpen en zorgvuldig te overwegen welke optie het beste aansluit bij je financiële situatie en behoeften. Of je nu een ondernemer bent die op zoek is naar belastingvoordelen of een particulier die de kosten wil spreiden, Financial Lease kan een slimme en flexibele keuze zijn voor velen. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie