Afbeelding
Alghaith Alsamuraii

Theater Peeriscoop streamt 20 februari de voorstelling HOOP

Podiumkunsten

GORINCHEM Op zaterdagmiddag 20 februari speelt Alghaith Alsamuraii (Ray) zijn vertelvoorstelling HOOP in theater Peeriscoop. De voorstelling begint om 15:00 uur en wordt live online gestreamd zodat iedereen het vanuit huis kan meemaken. Het verhaal is compact, aangrijpend en indrukwekkend. Vanaf 15:30 uur geeft regisseur en maker Fred Delfgaauw samen met Ray een ieder de gelegenheid om online vragen te stellen. 

Peeriscoop Thuis biedt de verpleeghuisbewoners van Rivas Zorggroep de voorstelling HOOP aan. De voorstelling wordt in 17 verzorgingshuizen vertoond. De activiteitenbegeleiders van deze huizen hebben van Theater Peeriscoop een gratis link ontvangen en instructies hoe de voorstelling te vertonen en hoe op de voorstelling interactief te reageren. ,,Door de Covid-19 pandemie hebben veel bewoners van verpleeghuizen een zware tijd. Wij bieden hen graag een waardevolle ervaring aan met deze voorstelling over hoop. Wij hopen dat de bewoners genieten van dit digitale uitje en maken heb graag deelgenoot van het verhaal van Ray, die ons zal helpen inzien hoe belangrijk het is om nooit de hoop te verliezen”, aldus Fred Delfgaauw.

,,Een ontzettend mooi aanbod waar we graag gebruik van maken”, aldus Rivas. ,,We bieden onze bewoners met deze samenwerking de gelegenheid weer eens echt even ‘uit te gaan’ en dat is in deze tijd heel fijn.”

OVER HOOP Ray is 14 jaar als de oorlog in Irak uitbreekt. Zijn vader zegt: Pak alles wat noodzakelijk is. Ze vluchten naar Syrië. Zijn daar een paar jaar veilig, maar moeten weer op de vlucht vanwege de komst van IS. Weer pakt Ray alles wat noodzakelijk is. In Nederland verplaatst de IND hem als vluchteling zonder status in minder dan 4 jaar naar 8 verschillende locaties. In onzekere afwachting of er weer ingepakt moet worden.

TALENTONTWIKKELING PEERISCOOP Begin 2017 liep Alghaith Alsamuraii (Ray) voor het eerst Peeriscoop binnen met de vraag of hij vrijwilligerswerk kon doen. Hij werd snel een graag geziene vrijwilliger. Hij wilde zijn indrukwekkende verhaal graag aan “de wereld” vertellen en Fred Delfgaauw ontwikkelde voor hem een visueel vertelconcept.

In het kader van de Talentontwikkeling binnen Productiehuis Peeriscoop kreeg deze bijzondere jongen de kans om onder regie van Fred Delfgaauw zijn verhaal te vertellen. Hij vertelt, in het Nederlands, over de vlucht, de oorlog, het geloof, zijn reis en het verlangen naar veiligheid. Maar vooral is zijn verhaal een ode aan de kracht van HOOP.

LIVESTREAM TICKETS Via www.peeriscoop.nl - tab Livestreamtickets kunnen kaarten voor deze voorstelling worden besteld. U ontvangt dan een unieke link. Als u een kwartier voor aanvang op deze link klikt, krijgt u toegang tot het theater en kunt u de voorstelling live volgen. Via het chat-scherm van youtube kunt u tevens uw vragen stellen. Een kaartje kost 10 euro en komt ten goede aan de Talentontwikkeling van Productiehuis Peeriscoop.

advertentie