Musical Water en Vuur
Musical Water en Vuur Femke van der Linden

Audities voor musical Water en Vuur

14 oktober 2021 om 18:45 Podiumkunsten

GORINCHEM Tijdens het 350 jarig jubileum van de Oude Hollandse Waterlinie gaat de musical Water en Vuur op tournee langs verschillende theaters binnen de waterlinie. De audities hiervoor zijn op 13 november. De muzikale leiding ligt in handen van de Gorkumse Michel de Valk.  theaterstuk wordt volgend jaar ook in theater Peeriscoop opgevoerd. 

In 2022 wordt gevierd dat de Oude Hollandse Waterlinie 350 jaar geleden het Franse leger stopte. Ook het Rampjaar 1672, waarin ook Engeland, Munster en Keulen binnen vielen, zal landelijk worden herdacht. Er vinden diverse historische festivals plaats, er zijn tentoonstellingen en er is theater. De nieuwe musical Water en Vuur speelt zich af rond het hoofdkwartier van de Oude Hollandse Waterlinie. De jonge prins Willem III leid het Nederlandse leger tegen zijn oom, de koning van Frankrijk. Veilig achter het water kan hij niet laten zien dat hij net zo’n sterke Oranje prins is als zijn voorvaderen. Het volk plaatst hem op een voetstuk, maar de regering had hem liever op het zijtoneel gehouden. Toch groeit hij in een half jaar uit van onervaren jongen tot de redder die ons land nodig heeft.

WATERLINIEKENNER De Limburgse Jeff reist als soldaat mee in het prinselijke leger. In het kamp ontmoet hij de boeren meid Marieke. Hun harten worden naar elkaar toe getrokken, maar tegengestelde belangen stoot hen steeds weer van elkaar af. Theatermaker en waterliniekenner Michiel van de Burgt verzorgt de regie en het script, waarbij Florian van der Reijden muziek componeert. De voorstelling speelt in september en oktober 2022 acht keer in zeven verschillende theaters binnen de waterlinie.

Wil je meespelen, zingen en dansen? Dat kan. Op 13 november zijn de audities. Kijk voor meer informatie op www.musicalwaterenvuur.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie