Afbeelding
Martin Oudshoorn

Komende week veel cabaret in theater ‘t Pand Gorinchem

16 oktober 2021 om 11:10 Podiumkunsten

GORINCHEM De komende week zijn de volgende voorstellingen te zien de “tijdelijke” dependance van ’t Pand, Schouwburg de Nieuwe Doelen: 

 Vrijdag 22 oktober

Lebbis - De Ziel (het derde deel uit de trilogie De Bovengrens)

Aanvang 20.30, inkom € 11.00

,,Volgens onderzoek van de Amerikaans arts MacDougall zou de menselijke ziel 21,3 gram wegen. Ik vind het weinig. Er is twijfel aan zijn onderzoek. Dat vind ik logisch. Het onderzoek is gedaan begin 20ste eeuw en daarna nooit herhaald. Ik snap wel waarom. Toch wil ik het met u hebben over de ziel, wat het ook is.

Sta je op een mooie zomeravond, kan ook een winteravond zijn, als je maar buiten bent, naar de sterrenhemel te kijken. Dan weet je ogenblikkelijk; wij doen er totaal niet toe. Of wij er zijn of niet zijn is irrelevant. Als wij er niet toe doen, rest ons maar 1 ding. Doen Alsof. Doen alsof we er toe doen. En dat spelletje noemen we dan leven. Met die ziel van ons. En het mooie van doen alsof is, dat alles kan. We kunnen het spel helemaal zelf ontwerpen, de regels, de beloning, het begin en het einde.

Dus dat ga ik met u bespreken en wel op uiterst humoristische wijze. Want dat bent u van mij gewend en ik heb daar zelf ook lol in.

Dus welkom in mijn attractie. Lebbis speelt De Ziel.” 

Zaterdag 23 oktober

Cameretten - Try outs (tweede avond)

Aanvang 20.30, inkom € 11.00

Cameretten is voor humorliefhebbers die houden van iets nieuws uitproberen. Deze cabaretwedstrijd biedt een grote diversiteit op het gebied van komische acts. Van oneliners tot persoonlijke verhalen en van geëngageerde liedjes tot rauwe stand-upcomedy: dit is een avontuurlijke avond voor mensen die een leven vol humor nastreven en zichzelf graag zien als talentontdekker.

Deze kweekvijver ontdekt, begeleidt en presenteert toptalent sinds 1966 aan het grote publiek. Cameretten is daarmee het oudste én grootste cabaretfestival van Nederland. Het is traditie dat de finalisten de topcabaretiers van de toekomst worden. En die kun je tijdens deze avond zien zonder in je slaapzak voor de deur te liggen. Leuk feitje voor pubquiz-fans: het spektakel draagt de naam van een plein in Delft en werd opgezet door tegendraadse studenten.

De inzichten die door de cabarettalenten zijn opgedaan tijdens het Cameretten-regieweekend worden in de praktijk gebracht tijdens de try-outrondes. In dit gezellige kleine theater krijgt u de kans om verse grappen en liedjes te horen die op een dag in avondvullende programma’s terechtkomen of misschien nooit meer te horen zijn. De lach van het publiek bepaalt of de cabaretiers nog aan hun grappen moeten schaven. 

Maandag 24 okt

Filmcafe 14.00 uur en filmhuis 20.15 uur

Inkom € 9,00 (incl. koffie of thee)

Het filmcafé en filmhuis zijn ook weer van start gegaan. Elke maandagmiddag een makkelijk te verteren kwaliteitsfilm uit het filmhuisgenre. Heerlijk een kopje koffie erbij en genieten . Afsluiten met een lekker glaasje wijn en nog even napraten in het filmcafé over de film of het leven van alle dag. Op de dinsdag avond een filmhuisfilm die tot nadenken zet. Ook dan staat de koffie natuurlijk klaar en hebben we de foyer ingericht om u van een heerlijk avondje uit te laten genieten aan het begin van de week. De middagfilm start om 14.00 uur, de avond film om 20.15. De entree is 9 euro incl. een kopje koffie of thee. Welke films er gedraaid worden is terug te vinden op theaterpand.nl 

Theater ‘t Pand

Korenbeurs 3-5

4201 XD Gorinchem

Tel: 0183 638044

http://theaterpand.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie