Blanker en Boom
Blanker en Boom http://theaterpand.nl

Cabaret, muziek en film komende week in theater ‘t Pand Gorinchem

Muziek

[GORINCHEM] De voorstellingen van het Gorinchemse theater ‘t Pand zijn weer begonnen, met ieder weekend een programma in de “tijdelijke” dependance van ’t Pand, Schouwburg de Nieuwe Doelen 

Vrijdag 8 oktober

Lisa Osterman - Met z’n allen

Aanvang 20.30. Inkom € 11.00

Lisa Ostermann won in 2020 alle prijzen op het Leids Cabaret Festival en werd door de Volkskrant uitgeroepen tot hét comedytalent van 2021. Haar eerste voorstelling ‘Met z’n allen’ gaat over het enthousiasme, de wanhoop en de hulpmiddelen waarmee we de sfeer erin proberen te houden. En over hoe weinig de sfeer zich daarvan aantrekt.  Verwacht scherpe grappen en muzikale intermezzo’s waarbij Lisa wordt begeleid door een funky live-band/breakdancegroep die bestaat uit Lisa.

Zaterdag 9 oktober

Blanker-Boom-Harmsen

Aanvang 20.30. Inkom € 11.00

Hoewel er in de coronaperiode niet of nauwelijks kon worden opgetreden, betekende dit niet dat de creatieve geesten stil hebben gezeten! Zanger Peter Blanker maakte samen met muzikant Izak Boom in 2020 een prachtige plaat, getiteld ‘Van nu af aan’. Het werd op de radio zeer goed ontvangen:

“….voel de behoefte je te laten weten hoe het me raakt, hoe goed ik het vind en hoe liefdevol. Wat een album.” Frits Spits, de Taalstaat (KRO NCRV)

“Ik vind het een prachtige cd. Peter zingt nog geweldig goed en muzikaal en tekstueel is echt alles grote klasse.” Kick van der Veer, Andermans veren (AVRO)

Samen met cabaretier Marcel Harmsen maakte Izak in het voorjaar van 2021 vanuit zijn Tree-Studio in Gorinchem eveneens een uitermate genietbare cd getiteld ‘Het is een gave’. Daarop tevens vitale bijdragen van tekstdichter Ad Thijs. Deze CD ligt bij de drukker en zal waarschijnlijk vers van de pers verkrijgbaar zijn. 

Blanker, Boom en Harmsen slaan op 9 oktober de handen ineen en brengen u een heerlijke avond met het nieuwe eigen werk. Ze presenteren hun album en hebben daarbij hulp van twee zeer ervaren topmusici: saxofonist, accordeonist Christan Grotenbreg (bekend van zijn werk met Rob de Nijs, Liesbeth List en Youp van ’t Hek) en contrabassist Harry Emmery (die nog met Chet Baker tourde en momenteel o.a. met Candy Dulfer op de planken staat) Een door Chris Poldervaart gemaakte korte film biedt nog een blik achter de schermen van de Blanker-Boom CD. 

FILMCAFÉ Het filmcafe en filmhuis zijn ook weer van start gegaan. Elke dinsdagmiddag een makkelijk te verteren kwaliteitsfilm uit het filmhuisgenre. Heerlijk een kopje koffie erbij en genieten. Afsluiten met een lekker glaasje wijn en nog even napraten in het filmcafé over de film of het leven van alle dag. 

Op de dinsdagavond een filmhuisfilm die tot nadenken aanzet. Ook dan staat de koffie natuurlijk klaar. De middagfilm start om 14.00 uur, de avond om 20.15. De entree is 9 euro incl. een kopje koffie of thee. Welke films er gedraaid worden is terug vinden op de website.

Lisa Osterman
advertentie
advertentie