Afbeelding

Jubileummusical Water en Vuur over het Rampjaar met Niels Groffen uit Gorinchem

25 augustus 2022 om 10:38 Podiumkunsten

[GORINCHEM Dit jaar is het 350 jaar geleden dat de Oude Hollandse Waterlinie het machtige Franse leger wist te stoppen. De nieuwe musical Water en Vuur gaat in september en oktober op tournee, om de spannende verhalen te vertellen, die zich in onze omgeving hebben afgespeeld. Deze tournee eindigt op 15 oktober in Theater Peeriscoop.

De 22-jarige prins Willem III, gespeeld door Niels Groffen uit Gorinchem, moet zich verschuilen achter de waterlinie. Maar hij staat zijn mannetje en probeert zelfs Woerden terug te veroveren.

Ondertussen wordt een Limburgse soldaat verliefd op een boeren meisje. Haar land is onder water gezet door zijn leger. Toch is ze ongerust, wanneer hij naar het slagveld moet.

Een enthousiaste groep spelers uit de hele waterlinie speelt, danst en zingt dit waargebeurde verhaal, geschreven door Michiel van de Burgt. Florian van der Reijden zette het op prachtige muziek.

Op 30 september gaat de voorstelling in première in Bodegraven, waarbij ook een bijbehorende tentoonstelling te zien is. Op 9 september is de musical ook al één keer te zien in Gouda.

Kijk voor alle speeldata en theaters op www.musicalwaterenvuur.nl.

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie