Afbeelding
@ Theater De Liefde

Komende week in theater ‘t Pand Gorinchem: cabaret, Brel en film

25 september 2023 om 20:07 Podiumkunsten

GORINCHEM Deze week staan de volgende voorstellingen op het programma bij theater ‘t Pand, Korenbeurs 3-5 Gorinchem (0183 638044, http://theaterpand.nl):

Thijs van de Meeberg
Met de beste bedoelingen
Vrijdag 29 september, aanvang 20.30 uur. Inkom € 12,50.
Met de beste bedoelingen gaat Thijs er met een gestrekt been keihard in, op zoek naar het antwoord op de vraag: hoe bewaak ik de vrede?In blinde paniek en met een slecht voorgevoel, maar met een nog dieper verlangen naar een samen gaat Thijs aan de slag! Stevig, lomp en als een ongeleid projectiel. Woede is het enige wat we nog gemeen hebben. Thijs nodigt je uit om samen met hem die woede iets meer te koesteren. Uiteraard met de beste bedoelingen.
Met de beste bedoelingen is de vierde solovoorstelling van Thijs van de Meeberg. Hij wordt geroemd om zijn slimme verhaalstructuur en grote improvisatietalent. Een sympathieke, oprechte en vurige cabaretier die zijn publiek de hele avond blijft verrassen. Disclaimer: lijkt de ideale schoonzoon, maar is een losgeslagen idioot.
Van de Meeberg is een vakman: hij ging bij de Slimste Mens roemloos kopje onder, maar maakte Maarten van Rossem hard aan het lachen. Dat is knapper dan winnen.

BREL ENZO
Bas Marée (zingt) en Johan Hoogeboom (speelt piano)

Zaterdag 30 september, aanvang 20.30 uur. Inkom € 12,50.
Bas Marée en Johan Hoogeboom brengen een groots liedjesprogramma rond het werk van Jacques Brel, Ramses Shaffy en Bram Vermeulen, en ook eigen werk ontbreekt niet. Virtuoos klaterende teksten en bombastische composities afgewisseld met een dosis venijnige gevoeligheid zullen je op het puntje van je stoel doen belanden.
Jacques Brel is de grote inspirator voor menig kleinkunstenaar. Zijn werk dient als basis voor grootheden als Bram Vermeulen, Rod McKuen, Maarten van Roozendaal, Stromae, Ramses Shaffy, Acda en de Munnik, Bas Marée en Johan Hoogeboom Wie? Bas Marée en Johan Hoogeboom!

Bas Marée schrijft cabaret- en kleinkunstliedjes, componeert op gitaar maar is bovenal een magistraal zanger. Hij maakte met Johan Hoogeboom meerdere theaterprogramma’s en was jarenlang een vast lid van Andermans Veren Live.
Johan Hoogeboom is tekstdichter, componist en pianist voor theater, radio en televisie. Hij kwam Bas Marée tegen op de Koningstheateracademie en er bleek een bijzondere chemie tussen hen te bestaan. Sindsdien werken ze samen in allerlei verschillende samenstellingen. En nu dus met zijn tweeën. Brel enzo.

Filmhuis

Dinsdag 3 oktober

We gaan weer films draaien in t Pand, met op de middag in het filmcafé de meer toegankelijke films en op de avond in het filmhuis de films die je aan het denken zetten. De middagfilm start om 14.00 uur de avondfilm om 20.15 uur. Entree 10 euro inclusief een kopje koffie of thee.

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie