Ook de wijk Hoog Dalem is in beeld voor de aanplant van een Tiny Forest
Ook de wijk Hoog Dalem is in beeld voor de aanplant van een Tiny Forest Stad Gorinchem

Meer bomen en groen in Gorinchem

9 mei 2020 om 11:41 Politiek

GORINCHEM – De gemeente heeft dit jaar 460 bomen geplant en 397 bomen gekapt. Per saldo telt de stad nu 63 bomen meer. Dit jaar plantte de gemeente onder andere bomen in Mollenburg, de Spijksesteeg en bij de speelterreinen in Laag Dalem. 

Verder werden in het plantseizoen van oktober tot en met april winterviolen in plantenbakken gezet en bloembollen geplant bij basisschool de Rotonde. De gemeente schrijft in de brief aan de raad over het plantseizoen dat ze trots is dat ze het seizoen goed af kon ronden, ondanks een kleiner team vanwege de coronacrisis.

Het uitvoeren van de wens van de gemeenteraad om in Gorinchem een Tiny Forest, een klein bosje met inheemse soorten ter grootte van een tennisbaan, te planten is nog niet uitgevoerd. De gemeente is hierover wel in gesprek met Gorinchem Natuurlijk Groen. De Tiny Forest moet een plek krijgen in Wijdschild, het lukt echter niet dat nog voor de zomer aan te leggen en feestelijk te openen. Ook in Hoog Dalem, de Lingewijk en rondom de scholen kunnen Tiny Forests worden aangelegd. De gemeente wil de stad verder vergroenen, liefst in wijken waar nog weinig groen is. 

advertentie
advertentie