In 2018 huwde Lennart Onvlee met zijn Hanneke, burgemeester Reinie Melissant huwde het jonge echtpaar
In 2018 huwde Lennart Onvlee met zijn Hanneke, burgemeester Reinie Melissant huwde het jonge echtpaar foto: GP-foto

Lennert Onvlee stopt na acht jaar als raadslid

7 september 2021 om 10:09 Politiek

GORINCHEM CDA raadslid Lennert Onvlee (35 jaar) keert na de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022 niet meer terug in de raad. Na acht jaar vindt hij het tijd voor nieuwe dingen. Ook wil hij graag meer tijd besteden aan zijn gezin.

,,Ik heb in de afgelopen jaren mooie dingen mogen doen voor de stad en dat heb ik met heel veel plezier gedaan. Maar sinds de geboorte van mijn tweede kind deze zomer, merk ik dat mijn tijd nog schaarser is geworden. Ik maak daarom graag plaats voor nieuw talent in onze partij. Politiek is overigens echt wel iets voor jonge ouders, maar het is de laatste tijd steeds meer zoeken naar balans wat lastig is. Maar nu wil ik meer tijd voor mijn gezin en dat betekent minder tijd voor het raadswerk”, zo laat Onvlee weten nadat hij zijn besluit heef genomen. Bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 was Onvlee lijsttrekker en wist zo twee zetels voor het CDA te bemachtigen, bij de vorming van het college werd Joost van der Geest wethouders namens zijn partij.

VERENIGINGEN Een van de eerste moties van Onvlee in 2014  ging over de herinrichting van een pleintje achter het stadhuis, één van de laatste raadsstukken waar hij mede een stempel op wist te drukken is de nieuwe mobiliteitsvisie. ,,Maar recent hebben we ook de motie ‘een boom voor iedereen’ aangenomen, daarin hebben we als CDA voorgesteld om iedere inwoner in Gorinchem een boom te schenken voor een groener Gorinchem. Gelukkig is de aandacht voor duurzaamheid in die acht jaar ook echt veel belangrijker geworden”. Een ander onderwerp waar Onvlee altijd nadrukkelijk aandacht voor heeft gevraagd, zijn de verenigingen. ,,We hebben veel gedaan voor de sportverenigingen, niet alleen in coronatijd. Zo is het gelukt om de zaalhuur voor de binnensporten te verlagen en LED-verlichting voor de buitensporten te realiseren”.

ZINLOOS Volgens Onvlee staat Gorinchem goed op de kaart bij de provincie, dat is zijns inziens vooral nodig om te kunnen bouwen in Gorinchem. Verder is hij vooral trots op de stad. ,,In mijn beginperiode heb ik aangedrongen op meer aandacht voor de vesting. Wees blij met de binnenstad en met de ondernemers. Nu we werelderfgoed zijn en uitgeroepen zijn tot de mooiste vestingstad zie je hoe je dit samen met ondernemers kunt bereiken”. Onvlee gaat in elk geval de gesprekken en het debat binnen zijn eigen fractie heel hard missen. Wat hij niet zal missen zijn de discussies in de politiek die nergens over gaan. ,,Soms laat ik me ook verleiden tot die zinloze discussies. In de raad wordt soms te vaak gefocust op het proces en niet op de inhoud. En dat weet de politiek dan breed uit te meten en dat is jammer, want met een proces bouw je geen huizen”.

advertentie
advertentie