Op de foto vlnr. Richard Meijer (SGP)), Frank Barth, Maarten de Pagter (ChristenUnie) Marjo Molengraaf en Anselm Krol (ChristenUnie)
Op de foto vlnr. Richard Meijer (SGP)), Frank Barth, Maarten de Pagter (ChristenUnie) Marjo Molengraaf en Anselm Krol (ChristenUnie) Christenunie/SGP

Maarten de Pagter lijsttrekker voor ChristenUnie-SGP

Politiek

GORINCHEM Maarten de Pagter wordt lijsttrekker van ChristenUnie voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022. Namens de SGP neemt Richard Meijer de tweede plek op de lijst in. Huidig raadslid Marjo Molengraaf is de wethouderskandidaat voor de fractie ChristenUnie-SGP. Raadslid Frank Barth doet een stapje terug vanwege zijn drukke werk en gezin. 

Met de keuze voor de kandidaten wordt de fractie geheeld vernieuwd met twee nieuwkomers in de Gorinchemse politiek. Op nummer drie staat Anselm Krol (ChristenUnie). De besturen van de ChristenUnie en SGP Gorinchem besloten op hun Algemene ledenvergaderingen om de samenwerking van de partijen in de gemeenteraad ook na 2022 te continueren. De beide partijen hielden op dezelfde avond een ledenvergadering, en konden zo in alle rust met hun leden hun eigen afwegingen maken. De SGP stemden over hun kandidaten en de ChristenUnie besprak de voordracht van hun selectiecommissie. 

WETHOUDER Jan Visser, voorzitter van de SGP Gorinchem: ,,We zijn dankbaar dat we in Gorinchem als twee christelijke partijen al jarenlang in goede harmonie samenwerken. We komen met een nieuw team die de komende periode door de huidige raadsleden Molengraaf en Barth gecoacht worden. Frank Barth heeft aangegeven rustiger aan te willen doen wegens zijn drukke baan en gezin”. Frank Barth bezet nu de vijfde plek op de kieslijst. Charlotte Scholtens, bestuur ChristenUnie; “Bij de ChristenUnie is door het congres in 2018 afgesproken dat er een maximum van drie termijnen is voor het uitvoeren van een politieke functie. Dit om de doorstroming in de partij te bevorderen. We zijn blij dat Marjo ook na zestien jaar raadslid betrokken blijft bij de fractie. Haar inbreng en bevlogenheid willen we nog niet missen. We hopen dat na de verkiezingen zij haar kennis en ervaring mag inzetten voor Gorinchem als wethouder. We gaan met vertrouwen met dit team de verkiezingen in. Om samen recht te doen, oog te houden voor wat kwetsbaar is en in gesprek te blijven met iedereen die wil bouwen aan een sterker en mooier Gorinchem”. Rik Ploeg, huidig fractie assistent staat op een vijfde plaats. ,,Hij is ook prima geschikt, maar omdat het onzeker is dat hij de hele raadsperiode in Gorinchem blijft wonen, staat hij op een vierde plaats” aldus Scholtens. Fractie assistent Anne de Jong staat op een achtste plek op de lijst. Voorzitter Charlotte Scholtens staat zelf op een negende plek op de lijst. 

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?

.

advertentie