Joost van der Geest krijgt felicitaties van CDA voorzitter Gert Kraaijeveld
Joost van der Geest krijgt felicitaties van CDA voorzitter Gert Kraaijeveld CDA Gorinchem

CDA lijsttrekker Joost van der Geest mikt op drie raadszetels in Gorcumse raad

16 september 2021 om 08:31 Politiek

GORINCHEM Joost van der Geest (30 jaar) is de nieuwe CDA lijsttrekker voor gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022. Tijdens de Algemene ledenvergadering van is hij door de aanwezige leden unaniem gekozen. Hij gaat voor drie zetels in de nieuwe raad, thans heeft het CDA twee raadszetels.

Van der Geest had zich na de aankondiging van het vertrek van fractievoorzitter Lennert Onvlee kandidaat gesteld voor het lijsttrekkerschap. Van der Geest is momenteel wethouder voor het CDA in Gorinchem. Zijn portefeuille bestaat uit Mobiliteit, Economie, Sport, Volksgezondheid, Milieu en Openbare ruimte. Van der Geest is een geboren Gorcumer en studeerde aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Daar was hij actief voor het CDA en CDJA (Jongerenafdeling). 

SAMENWERKEN Van der Geest: ,,Allereerst ben ik blij en dankbaar voor de steun van onze leden. Ik heb enorm veel zin om nog vier jaar voor Gorinchem aan de slag te gaan. Het is bijzonder om voor je eigen stad te mogen werken en daarbij geniet ik van het elke dag zij aan zij samenwerken met bewoners, verenigingen en ondernemers. Als fractie en wethouder laten we deze periode een herkenbaar christendemocratisch geluid horen in de raad, college en de stad. Dat gaan we natuurlijk weer doen, het liefst met drie zetels in de gemeenteraad”. 

WETHOUDERSKANDIDAAT Gert Kraaijveld, bestuursvoorzitter van CDA Gorinchem: ,,Ik ben ervan overtuigd dat we met Joost een goede lijsttrekker in huis hebben om tot een mooi verkiezingsresultaat te komen in 2022. Joost is een échte Gorcumer en is uitermate betrokken bij alles wat er in onze stad speelt. Hij straalt niet alleen rust uit, maar is ook gedreven, beschikt over een breed netwerk en ervaring. Kortom de juiste man op de juiste plaats”. Van der Geest is tevens de eerste wethouderskandidaat voor het CDA mocht de fractie na de verkiezingen weer toetreden tot de nieuwe college. De rest van de CDA-kandidatenlijst wordt op een later moment door de leden vastgesteld.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie