Afbeelding
Gorcum Actief

Hamann en Bahlmann vormen lijsttrekkersduo bij Gorcum Actief

Politiek

GORINCHEM Gorcum Actief neemt met nieuw elan deel aan de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart. De ledenvergadering heeft gekozen voor het lijsttrekkers-duo Everdien Hamann en Björn Bahlmann. De kandidatenlijst toont een flinke aanvulling en verjonging.

,,We maken het binnenkort allemaal bekend en dan staat ook het nieuwe verkiezingsprogramma op onze website”, vertelt Everdien Hamann. ,,We zijn erg blij met Björn Bahlmann als duo-lijsttrekker. We hebben op gebied van samenwerking al jaren goede ervaringen. Dat gaan we nu onder één vlag, die van Gorcum Actief, continueren.”

Björn Bahlmann heeft vier jaar in de gemeenteraad ervaring opgedaan bij Stadsbelang. ,,Toen dat tot een breuk kwam, was de keus om samen met Everdien verder te gaan snel gemaakt”, legt Bahlmann uit. ,,We laten het verleden achter ons en zien uit naar de komende verkiezingen. Het programma klinkt als een klok en de uitdagingen in Gorinchem zijn groot. We hebben er zin in om de schouders eronder te zetten.”

Dat samenwerking loont toont bijvoorbeeld de succesvolle 500-meter-motie aan, waardoor windturbines binnen die afstand van woongebieden in Gorinchem niet mogelijk zijn. ,,Maar we zijn er nog niet”, voegt Bahlmann daar meteen aan toe, ,,nu de rijksoverheid samen met de gemeente een pilot lanceert voor circa 10 mega windturbines op Avelingen begint de strijd pas echt. Voor de energietransitie zijn er tal van andere mogelijkheden. Onze ideeën daarover staan al op social media en worden natuurlijk in het programma verder toegelicht.”

advertentie