Grafiek met de verkiezingsuitslag in Gorinchem
Grafiek met de verkiezingsuitslag in Gorinchem Gemeente Gorinchem

Stadsbelang voorzitter en lijstduwer Fatih Polatli met voorkeurstemmen gekozen

17 maart 2022 om 20:01 Politiek

GORINCHEM Met het opmaken van het voorlopige proces verbaal van de verkiezingsuitslag in Gorinchem zijn de vijf zetels voor Stadsbelang nu definitief. De partij wist 2532 stemmen in de wacht te slepen. Op basis van de voorlopige uitslag zijn tien vrouwen in de gemeenteraad gekozen. Ook zijn bijna alle kandidaten met voorkeurstemmen gekozen.

In totaal 24 van de 25 kandidaten hebben de kiesdrempel van 154 stemmen gehaald. Soms met verrassende gevolgen voor wie straks zitting in de raad mag nemen. Democraten Gorinchem heeft vier zetels en VVD en PvdA elk drie zetels. De overige vijf partijen hebben elk twee zetels, dit zijn D66, CDA, SP, Gorcum Actief en CU/SGP. Gorcum Actief heeft als enige partij een zetel gewonnen, deze ging verloren voor Hans van Mourik die met zijn nieuwe lokale partij Zorg voor Gorkum onvoldoende stemmen behaalde voor een raadszetel. Bij de PvdA scoorde huidig raadslid Ali Kocak 483 voorkeurstemmen, hij stond op plaats vier op de lijst, terwijl zijn partij drie zetels behaalde. Ook Pauline de Groot op plek vijf heeft met 337 stemmen de kiesdrempel gehaald en passeert daarmee de nummer twee op de lijst Asraf Hachhouch. 


VROUWEN Bij Stadsbelang scoorde partijvoorzitter Fatih Potlati 233 voorkeurstemmen en passeert daarmee de nummers drie en vier op de lijst (Johan Klein en Dennis van Gammeren). Bij Democraten Gorinchem behaalden Anouar Boutachkourt en Ro van Doesburg met respectievelijk 172 en 158 stemmen de kiesdrempel en passeren daarmee Marjan Versluis die met 144 stemmen tien stemmen tekort komt voor de kiesdrempel. Bij ChristenUnie/SGP behaalde zittende raadslid Marjo Molengraaf 202 stemmen, voldoende voor een zetel in de raad. Ze passeert daarmee de nummer twee op de lijst, Richard Meijer die bleef steken op 125 stemmen. Op basis van de voorlopige uitslag zijn tien vrouwen in de raad gekozen. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie