Afbeelding
Gorcum Actief

Mark de Boer uit Gorinchem kandidaat-wethouder Gorcum Actief

Politiek

GORINCHEM De kandidaat-wethouder van Gorcum Actief is Mark de Boer uit Gorinchem. Everdien Hamann en Björn Bahlmann blijven de partij in de gemeenteraad vertegenwoordigen. Eerder was Marius Cloosterman voorgedragen als wethouder voor Gorcum Actief. Omdat hij de partner is van Everdien Hamann liet de partij toen weten dat zij zou stoppen als raadslid als haar man werd beëdigd. 

,,We zijn blij dat we afstevenen op collegedeelname en dat we met Mark de Boer een goede kandidaat hebben gevonden”, aldus Everdien Hamann. ,,Wij hebben het volste vertrouwen in inzet en kunde van Mark om de komende jaren te gaan werken aan de zaken die wij in verkiezingstijd nadrukkelijk hebben benoemd, zoals een goede Energietransitie en een socialer beleid.” De intentie is dat het nieuwe college op 7 juli wordt geïnstalleerd en dat het afscheid van de huidige wethouders op 8 juli plaatsvindt. 

Mark de Boer is 31 jaar oud, bestuurskundige, komt uit Rotterdam en woont sinds twee jaar met zijn gezin in Gorinchem. De afgelopen 12 jaar was hij werkzaam op het Rotterdamse stadhuis. De eerste zeven jaar in verschillende politieke functies waaronder een raadsperiode (2014 – 2017) als burgerraadslid voor de ChristenUnie. Met zijn constructieve en verbindende manier van werken heeft hij vanuit de oppositie onder meer de basis gelegd voor een nieuw erfgoedbeleid, een innovatief ecosysteem op de luchthaven en een zomerakkoord gesloten (2017) met het toen zittende college en daarmee een kentering in gang gezet in hoe Rotterdam naar armoede en schuldenproblematiek kijkt. De afgelopen vijf jaar werkte De Boer als strateeg voor het Rotterdamse stadsbestuur.

,,Onze kandidaat neemt dus ruime politiek-bestuurlijke en ambtelijke ervaring mee uit het Rotterdamse”, zegt Everdien Hamann. ,,Mark de Boer woont nu hier en heeft zich aangesloten bij Gorcum Actief, kent ons programma van voor tot achter en zal altijd de verbinding zoeken met alle politieke partijen in Gorinchem en met partners in stad en regio. Wij zien uit naar een goede en constructieve samenwerking.” 

De Boer stond niet op de kieslijst voor Gorcum Actief bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart. Na de eerdere bekendmaking van Cloosterman als wethouderskandidaat voor Gorcum Actief ontstond reuring binnen de beoogde coalitiepartners. Het leidde tot meerdere gesprekken met onder andere het CDA en D66 om alsnog aan te haken bij de nieuwe coalitie. 

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
advertentie