Rijksmuseum Slot Loevestein doet mee aan de museumweek!
Rijksmuseum Slot Loevestein doet mee aan de museumweek! Nadia ten Wolde

Nationale museumweek op Slot Loevestein plus Museumkaartactie

25 februari 2024 om 10:23 Recreatie

POEDEROIJEN Op 28 maart opent de nieuwe tentoonstelling “Tegenpolen – Verschillend verbonden” op Rijksmuseum Slot Loevestein. Dit viert het Slot in de Museumweek van 30 maart t/m 5 april van 10.00 tot 17.00 uur, met een gratis rondleiding door de tentoonstelling. Ook doet het museum mee aan de Museumkaartactie waarbij jouw persoonlijke kaart een week lang ook voor iemand anders geldig is. 

In een wereld vol verandering en conflict lijkt “ben je voor of tegen?” een dagelijkse vraag. Meningsverschillen zijn normaal, maar wanneer het wij-zij-denken vijandig wordt, brengt dat risico’s met zich mee. Ontdek bijvoorbeeld het verhaal van Prins Maurits en Johan van Oldenbarnevelt en hoe hun strijd de Nederlandse samenleving in de 17e eeuw op zijn kop zette. Deze historische clash is niet alleen een boeiend verhaal, maar ook dé inspiratie voor de tentoonstelling over polarisatie, en over hoe we ondanks onze verschillen toch verbinding kunnen zoeken met elkaar. Te zien vanaf 28 maart. 

Van dinsdag 2 t/m vrijdag 5 april, is er twee keer per dag een gratis rondleiding. Tijdens de rondleiding van een professionele gids krijg je een verdieping op de inhoud en meer informatie over de motivatie om deze tentoonstelling te maken. Waarom is er gekozen voor dit specifieke onderwerp? En waarom nu? Kortom, een unieke rondleiding die je alleen tijdens de museumweek kunt beleven. 

Deze starten om 11.30 en 14.00 uur. Aanmelden hiervoor kan op de dag zelf bij de kassa. Per rondleiding kunnen er maximaal 15 personen mee. De rondleiding duurt een uur. 

MUSEUMKAARTACTIE

De Museumvereniging wil tijdens de Museumweek iedereen laten proeven wat Museumkaarthouders onbeperkt beleven. Daarom is alleen tijdens deze week jouw persoonlijke kaart ook voor iemand anders geldig. Leen tijdens de Museumweek je kaart aan een ander. En laat je oma, buurman, of de slager ook genieten van meer dan 450 musea. Voor 1 week in het jaar kijken de musea niet naar de foto op de kaart en vragen ze niet of je echt Jan heet. Voor 1 week is de Museumkaart om te delen en kunnen alle kaarthouders een ander het museum laten beleven. Deze actie is geldig van zaterdag 30 maart t/m vrijdag 5 april.

advertentie
advertentie