Overhandiging van het bidboek aan wethouder Joost van der Geest.
Overhandiging van het bidboek aan wethouder Joost van der Geest. Mirjam de Swart

Gorinchem investeert in binnenlands toerisme

15 juli 2020 om 11:48 Recreatie

GORINCHEM De gemeente Gorinchem, Gorinchem Citymarketing, VVV Gorinchem en Riveer verwachten dit jaar meer Nederlanders die in eigen land op vakantie gaan. Daarom gaat een gezamenlijk team van de VVV en Riveer voorlichting geven over de vestingstad, veerdiensten en de omgeving. Als promotiemiddel is gekozen voor een mobiel infopunt; een busje bij de drukke bezoekersstromen van en naar de veerboten en cruiseschepen Buiten de Waterpoort. 

Het toerisme ontwikkelt zich deze zomer anders in Gorinchem; er zullen waarschijnlijk meer binnenlandse toeristen komen en minder buitenlandse toeristen. Er worden 50 tot 75% minder cruiseschepen verwacht. Toch verwacht Gorinchem - alleen al via de veren en cruiseschepen - zo’n 5.000 toeristen per week. VVV Gorinchem en Riveer willen dan ook bij het water bezoekers verwelkomen en op weg helpen. Het mobiele infopunt wordt bemand door een gemengd team van de VVV en Riveer dat informatie geeft over bezienswaardigheden en wandel- en fietsroutes in en rond Gorinchem. 

Schepen en veren verbinden Gorinchem al eeuwenlang met de regio, Nederland en de rest van de wereld. Wethouder Joost van der Geest krijgt daarom bij de aanlegplaatsen van Riveer en cruiseschepen het bidbook van de Vestingdriehoek overhandigd. 

Het bidbook presenteert op aantrekkelijke wijze het toeristische aanbod in de Vestingdriehoek aan de reissector en reisorganisaties. Gorinchem, dé vestingstad van Nederland Gorinchem ligt centraal tussen de Biesbosch, het Rivierenland, de Vestingdriehoek en de Betuwe. Een nog complete vestingstad met een rijke geschiedenis aan de Merwede en de Linge, én een belangrijke vestingstad in de Nieuwe en Oude Hollandse Waterlinie. Een vestingstad die je moet ontdekken. Een ideaal start- en eindpunt voor wandelaars, fietsers en reizigers over water.

Met een mobiel infopunt Buiten de waterpoort worden toeristen geinformeerd over al het leuks dat Gorinchem te bieden heeft.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie