Het ontwerp van de nieuwe kerk in Gorinchem-Oost
Het ontwerp van de nieuwe kerk in Gorinchem-Oost PKN Gorinchem

Eerste paal voor nieuwe kerk in Gorinchem-Oost

9 november 2021 om 11:33 Religie

[GORINCHEM} Deze maand wordt gestart met de bouw van kerk in Gorinchem-Oost, op zaterdag 20 november wordt de eerste paal geslagen. De grond voor de nieuwe kerk in Hoog-Dalem is 1 juli van dit jaar aangekocht. Op 13 oktober keurde de algemene kerkenraad van de Protestantse Gemeente Gorinchem het bouwplan definitief goed. Ook de omgevingsvergunning is inmiddels binnen.

Op 25 oktober heeft het College van Kerkrentmeesters van de Protestantse Gemeente Gorinchem de investeringsraming, passend binnen het bouwbudget, goedgekeurd en opdracht gegeven aan aannemer Burgland Bouw voor de start van de bouw. Eind november worden de heipalen de grond in geslagen, op 20 november wordt het slaan van de eerste paal feestelijk gevierd met de gemeente. De bouw van de kerk duurt ongeveer een jaar, oplevering en ingebruikname zijn gepland voor eind 2022. Het bouwplan voor de nieuwe kerk is onderdeel van het drie kerken plan van de PKN Gorinchem. Thans heeft de PKN nog vier wijkgemeenten in Gorinchem. Zo zijn ook plannen gemaakt om de Johanneskerk te verbouwen. Op 17 november wordt daarover een gemeenteavond gehouden. 

Als de kerk af is, gaat ook de Gereformeerd Kerk Vrijgemaakt de kerk huren. Ook andere partijen gaan gebruik maken van de kerk, die straks moet uitgroeien tot een ontmoetingsplek voor iedereen in Gorinchem-Oost. Nu maakt de gemeente nog gebruik van de Regenboogschool voor hun activiteiten.

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
advertentie
advertentie