De nieuwe kerk wordt zondag in gebruik genomen
De nieuwe kerk wordt zondag in gebruik genomen Hannie Visser-Kieboom

Eindelijk ter kerke onder het grootste, groene dak van Gorinchem

5 okt, 19:02 Religie

GORINCHEM Tijdens de zondagse eredienst op 9 oktober wordt de nieuwe kerk ‘Oosterlicht’ op Gorinchem-Oost op feestelijke wijze in gebruik genomen. Binnen een jaar na het slaan van de eerste paal op 21 november 2021 werd de kerk opgeleverd. De kerkgangers zitten straks onder het grootste groene dak van Gorinchem

Maar liefst twintig jaar lang kerkte de wijkgemeente Dalem/ Gorinchem-Oost in de Regenboogschool, terwijl in de zomermaanden gebruik werd gemaakt van het Dalems kerkje. Recent nam de gemeente afscheid van dat kerkje. In die twintig werd gespaard voor de bouw van een nieuwe kerk in Gorinchem-Oost. Komende zondag wordt de kerk in gewijd, voorganger is wijkpredikant Dirk Ophoff. Onder het zingen van Psalm 100 wandelen de kerkgangers vanaf de Regenboogschool naar de nieuwe kerk om zo de overgang van de oude naar de nieuwe locatie te markeren. Ook worden de liturgische voorwerpen de kerk binnengedragen. Bij regen mogen de gemeenteleden direct naar de kerk, de dienst begint om 09.30 uur. De gemeente besloot eerder geen kerkklokken in de kerk te plaatsen. 


STOELEN  Een paar dagen voor de ingebruikname wordt door vrijwilligers nog volop geklust in de kerk. De stoelen staan al in rijen rondom de preekstoel geschaard. Ook het bedieningspanel voor de beamers is reeds gereed om zo de diensten ook digitaal uit te zenden. Het orgel en de piano zijn al gearriveerd; beiden werden eerder al in de Regenboogschool gebruikt, net als de stoelen in de kerk. De kerkzaal biedt plaats aan maximaal 250 mensen, de ruimte wordt afgesloten met een scheidingswand. Gemeenteleden kozen eerder de naam ‘Oosterlicht’ voor de nieuwe kerk, de naam ontbreekt nog op het kerkgebouw. De letters zijn wel besteld en de vrijwilligers hopen ze nog voor zondag aan te brengen. 

FAMILIEKAMER Het is straks ook mogelijk voor wijkbewoners om zaalruimte te huren in de kerk, zo heeft de kerkzaal een goede akoestiek, waar koren kunnen repeteren. Ook wordt bij de kerk een rouw- en familiekamer gebouwd, waar in alle rust afscheid genomen kan worden van overledenen. Nu ontbreekt deze nog in Gorinchem-Oost. Met de Gereformeerde kerk Vrijgemaakt is inmiddels een intentieovereenkomst gesloten om de kerk te gaan gebruiken op zondag, zij maken nu nog gebruik van de Immanuelkerk.  

De stoelen staan reeds klaar in de kerkzaal
De nieuwe kerk in Hoog Dalem heeft een groen dak met zonnepanelen
Vanuit het torentje valt het licht in de kerkzaal
Het bord van de wijkgemeente wordt binnenkort vervangen door een nieuw bord
Deel dit artikel via:
advertentie