Na het vertrek van de Sint speelde de Pietenband in de regen nog even door
Na het vertrek van de Sint speelde de Pietenband in de regen nog even door Hannie Visser-Kieboom

Sintintocht in Gorinchem zonder incidenten verlopen

18 november 2023 om 15:07 Sinterklaas

GORINCHEM Burgemeester Reinie Melissant keek na afloop van de ontvangst van Sinterklaas in Gorinchem tevreden terug op het verloop. Afgezien van het slechte weer verliep de landelijke intocht zonder wanklank. Meer dan honderd beveiligers van First Line Security en de nodige politie op de been zorgden voor de veiligheid in de stad.

,,Het was fantastisch, echt de hele stad ging uit zijn dak”, zo laat burgemeester Melissant na afloop van de ontvangst van Sinterklaas in de allermooiste vestingstad weten. ,,Ik ben superblij dat Sint veilig is aangekomen, even ging er zoveel mis, dat ik begon te twijfelen of hij nog wel zou komen.” Hoewel het slecht weer was, had de burgemeester door alle hectiek geen tijd om aan de regen of de kou te denken. ,,Je hebt zoveel adrenaline in je lijf en bent constant bezig, je hebt helemaal geen tijd om aan de kou te denken.” 

Burgemeester Melissant was ook verheugd dat alles zonder incidenten is verlopen, ook niet rond het uiterlijk van de pieten. ,,In de maanden vooral hebben we geen enkel signaal gehad dat de veiligheid in het geding zou zijn. Daar maakte ik me dan ook geen zorgen over, we hadden alles zo goed voorbereid. Dat is fijn en geeft ook rust op zo’ń dag.” Direct na het vertrek van Sinterklaas liep de stad snel leeg, ook de optredens op de podia werden kort na het vertrek van de Sint beëindigd. Vervolgens werd direct begonnen met het opruimen van alle dranghekken. 

Burgemeester Melissant kijkt tevreden terug op de intocht
Politie in de stad tijdens de Sint intocht
Dranghekken worden opgeruimd na afloop van de intocht
Muzikanten spelen nog even door op het podium na het vertrek van de Sint
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie