buurtbus bij station Boven-Hardinxveld
buurtbus bij station Boven-Hardinxveld Chris Tromp

Buurtbussen gaan weer rijden

5 februari 2021 om 14:22 Verkeer en vervoer

GORINCHEM De buurtbussen in de regio Drechtsteden, Molenlanden en Gorinchem gaan vanaf 10 februari weer rijden. Dat geldt ook voor de bussen van de lijnen 706 van Gorinchem naar Giessenburg en 707 van Giessenburg naar het station Boven-Hardinxveld.

De buurtbussen reden sinds 14 maart 2020, in verband met de corona-maatregelen, niet meer omdat het merendeel van de vrijwillige chauffeurs ouder is dan 65 jaar en behoort zij tot een risicogroep. In de buurtbussen zijn, na onderzoek en aanbevelingen van TNO, aanpassingen gemaakt zoals een kuchscherm, HEPA-filter en extra ventilatie. Door deze aanpassingen is het nu veilig voor zowel chauffeur, als passagier om in deze bussen te rijden.

KORT RONDJE Met ingang van 3 januari 2021 is er een nieuwe dienstregeling voor het OV ingevoerd. Voor lijn 706 (Station Gorinchem <> Giessenburg ’t Regthuis) betekent dit dat de bus uit Giessenburg alleen bij terugkomst een kort “rondje” in Gorinchem rijdt (station, Pompstraat, Melkpad, weer naar het station). Voor lijn 707 (Giessenburg ’t Regthuis <> station Boven-Hardinxveld) is de route aanzienlijk aangepast. Na het passeren van het station Hardinxveld-Giessendam wordt er via de Schapedrift door de Westwijk gereden en zijn er drie haltes (o.a. bij de Willem de Zwijger- en Calvijnschool en bij de Moerbei, waardoor het NO-kwadrant in Sliedrecht ook goed bereikbaar is) 

VRIJWILLIGERS Daarna wordt er via de Peulenlaan richting Gemeentehuis gereden en wordt de oude route weer opgepakt. Dit betekent dus dat lijn 707 niet meer langs de haltes Weideveld en Thorbeckestraat (Merwedestichting) rijdt. De chauffeurs van de buurtbusvereniging “de Binnen-Giessen” hebben er weer zin in om te gaan rijden en de passagiers weer welkom te heten. Vrijwilligers die ook achter het stuur van een buurtbus willen zitten, kunnen op de website www.buurtbusdebinnengiessen.nl meer informatie vinden over aanmelden als vrijwilliger, de dienstregeling en andere informatie.

advertentie
advertentie