De lift maakt het station beter toegankelijk voor minder validen
De lift maakt het station beter toegankelijk voor minder validen Hannie Visser-Kieboom

Lift op station Gorinchem in gebruik genomen

24 december 2021 om 08:35 Verkeer en vervoer

GORINCHEM De nieuwe lift en de reizigerstunnel op station Gorinchem zijn gereed. Daarmee komt ook een einde aan deze megaklus en hoeven minder validen niet meer via de fietstunnel aan de Banneweg naar het Lindelaantje.

De lift staat naast de nieuwe reizigerstunnel die inmiddels ook gereed is. Alleen de bouwhekken bij het station herinneren nog aan de megaklus. Om station Gorinchem beter toegankelijk te maken voor reizigers met een beperking moest een nieuwe reizigerstunnel worden gebouwd. Deze tunnel werd in mei geplaatst en daarna verder afgewerkt. Het vijftig jaar oude, ronde voetgangerstunneltje werd in het najaar gesloopt, evenals het middenperron, de klus nam 76 uur in beslag. 

De nieuwe tunnel ligt aan de andere kant van het station en heeft een beter herkenbare ingang, zowel aan de stationszijde als vanaf de Haarwijk. Door de nieuwe tunnel is ook een betere verbinding ontstaan met de Haarwijk. Ook is een nieuw zijperron gebouwd, dat bereikbaar is via een trap, Zowel aan de stationszijde als vanaf de Haarwijk zijn fietsenstallingen geplaatst. Ook de bestrating vanaf het Lindelaantje is inmiddels gereed.

De wens voor een lift op het station dateerde al van jaren her. In de zomer van 2010 had het gehandicaptenplatform een actie gehouden voor de lift, het duurde daarna nog elf jaar alvorens de lift werd geplaatst. Ook de SP vroeg regelmatig aandacht voor de lift zoals tijdens een protest in 2017. 

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
De nieuwe reizigerstunnel met links de lift
Toegang tot het station vanuit de Haarwijk
advertentie
advertentie