Afbeelding
Jan Noorlandt
met video

Reizigerstunnel station Gorinchem officieel in gebruik, station eindelijk voor iedereen goed toegankelijk

4 februari 2022 om 14:57 Verkeer en vervoer

GORINCHEM Na jaren van voorbereiding is treinstation Gorinchem aan de MerwedeLingelijn eindelijk voor iedereen goed toegankelijk. Met de nieuwe reizigerstunnel, zij-perron, lift en hellingbaan kan het station nu optimaal gebruikt worden door alle reizigers. Op vrijdag 4 februari stelden gedeputeerde Frederik Zevenbergen, wethouder Joost van der Geest en ProRail-regiodirecteur Helga Cuijpers het sterk vernieuwde station in gebruik.

De opwaardering van de MerwedeLingelijn startte vanaf 2006, toen de lijn van Dordrecht naar Geldermalsen een aantal kwaliteitsimpulsen kreeg. Er werden diverse nieuwe stations langs de lijn gerealiseerd en andere stations kregen een facelift Ook station Gorinchem werd aangepakt, maar het slecht toegankelijke tunneltje naar het middenperron bleef lang een doorn in het oog. De samenwerkende partijen hebben toegewerkt naar een betere oplossing, vooral ook op het gebied van sociale veiligheid. 

Anno 2022 is het onpraktische middenperron verdwenen en is station Gorinchem voorzien van een aantrekkelijke onderdoorgang, die ook zorgt voor een prettige verbinding tussen de Haarwijk en de historische binnenstad.  De nieuwe reizigerstunnel is voorzien van representatieve en herkenbare ingangen. Met de opening van deze nieuwe tunnel is station Gorinchem weer helemaal ‘bijdetijd' en is de MerwedeLingelijn klaar voor de volgende fase.  


Jan Noorlandt

ZELFSTANDIG EN VRIJ Regiodirecteur Helga Cuijpers is blij met deze verbeteringen: ,,ProRail vindt het belangrijk dat iedereen zo zelfstandig en vrij mogelijk kan reizen. Deze nieuwe, voor iedereen toegankelijke reizigerstunnel helpt daarbij. Op deze manier wordt de trein voor iedereen een goed vervoersmiddel en dragen we bij aan een duurzamere samenleving. Ik ben blij dat we dit project in goede samenwerking met alle partijen hebben afgerond en wil ook mijn dank uitspreken richting Ballast Nedam, dat de bouw heeft gerealiseerd. We beseffen dat mensen hier lang op hebben gewacht en danken ook iedereen voor het geduld dat is opgebracht.”

Ook gedeputeerde Frederik Zevenbergen is blij met deze stap: ,,Om het openbaar vervoer nog beter, toegankelijker en fijner te maken, moet je blijven ontwikkelen. Met deze nieuwe reizigerstunnel, lift en later dit jaar uitbreiding van de fietsenstalling geven we station Gorinchem een mooie upgrade voor alle reizigers.”


Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie