Afbeelding
Hannie Visser-Kieboom

Nachtafsluiting Merwedebrug Gorinchem richting Breda (A27) op 3 juni voor herstel wegdek

3 juni 2022 om 15:54 Verkeer en vervoer

GORINCHEM Vanaf vrijdagavond 3 juni 22.00 uur tot zaterdagochtend 4 juni 07.00 uur repareert Rijkswaterstaat het wegdek op de Merwedebrug A27. Daarvoor is de brug in de richting Breda afgesloten voor het wegverkeer tussen knooppunt Gorinchem en afrit Werkendam (23). In de richting Utrecht is een rijstrook afgesloten. Weggebruikers moeten rekening houden met extra reistijd.

Recent is geconstateerd dat het wegdek dusdanige slijtage vertoont dat reparatie op korte termijn nodig is.

Voor de werkzaamheden aan de Merwedebrug gelden van vrijdagavond 3 juni 22.00 uur tot zaterdagochtend 4 juni 07.00 uur de volgende afsluitingen:

· De A27 richting Breda tussen knooppunt Gorinchem en afrit Werkendam is dicht.

· Op de A27 richting Utrecht is één van de twee rijstroken afgesloten. Dit is nodig om de werkzaamheden aan de andere zijde veilig uit te kunnen voeren.

· Oprit Avelingen (24) gaat op 3 juni om 21.00 dicht.

Omleidingen wegverkeer

Het verkeer in de richting van Breda kan via de A15 en A2 of via de A15 en A16. De omleidingen voor het wegverkeer zijn op tekstwagens langs de weg aangegeven. Weggebruikers richting Breda moeten rekening houden met circa 15 minuten extra rijtijd. Ook weggebruikers richting Utrecht moeten rekening houden met extra reistijd.

(Brom)fietsers en hulpdiensten 

Voor (brom)fietsers blijft de brug toegankelijk. Met de hulpdiensten zijn afspraken gemaakt, zodat zij tijdens de werkzaamheden de brug kunnen passeren.

Over de werkzaamheden

De reparatie tijdens deze nachtafsluiting is een tijdelijke maatregel. De definitieve maatregelen worden op een later moment ingepland. Dit wordt waar mogelijk gecombineerd met een geplande afsluiting of vindt plaats in de vakantieperiode.

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie