De Concordiabrug wordt donderdagmorgen al nat gehouden
De Concordiabrug wordt donderdagmorgen al nat gehouden Hannie Visser-Kieboom

Concordiabrug wordt nat gehouden, ook Merwedebrug krijgt verkoelende douche

11 augustus 2022 om 11:35 Verkeer en vervoer

GORINCHEM  De Concordiabrug wordt deze ochtend al natgehouden om zo te voorkomen dat ze door de tropische hitte straks niet meer sluit. Dinsdag 19 juli stond de brug urenlang open omdat ze niet meer sloot vanwege uitzetting door de hitte. De Concordiabrug is in beheer bij de provincie.

De Korte en de Lange brug in de stad moeten het in de ochtend nog zonder verkoelende douches stellen. Op de tropische 19e juli ging ook de Lange brug niet meer dicht. De Lange brug is van de gemeente. Bij code oranje wordt ook deze brug natgehouden. Dat was donderdag nog niet het geval. Daarnaast wordt de Lange Brug regelmatig gecheckt en wordt de voeg opgemeten. De Korte brug is net als de Concordiabrug in beheer van de provincie.

Rijkswaterstaat liet gisteren weten dat ze vanaf donderdagmiddag 11 augustus de Merwedebrug (A27) indien nodig gaat koelen. Daarmee wil ze hinder voor (vaar)weggebruikers en schade aan de bruggen voorkomen. Door te koelen beperkt Rijkswaterstaat het uitzetten van de stalen brugonderdelen vanwege de hoge temperaturen. Door hoge temperaturen zetten stalen brugonderdelen uit. Als dit te veel gebeurt, kunnen bruggen niet meer goed open of dicht gaan. Om dit te voorkomen, koelen ze bij voortdurende en/of extreem hoge buitentemperaturen bruggen.

Deel dit artikel via:
advertentie