Afbeelding
Poort6

Nog steeds geen toestemming voor sloop Van zomerenlaan en D.F. Pauwstraat

28 november 2019 om 14:39 Wonen

GORINCHEM Deze week hebben de omwonenden van de Van Zomerenlaan en D.F. Pauwstraat van Poort6 een brief ontvangen waarin zij uitleggen dat de sloop van deze woningen dit jaar niet meer gaat starten. De reden hiervoor is dat Poort6 nog steeds geen ontheffing heeft ontvangen van de provincie.

Marije Buursink, directeur-bestuurder van Poort6: ,,Deze woningen hadden allang gesloopt moeten zijn. Onze sloopaannemer wil het liefste vandaag nog beginnen maar we hebben nog steeds geen toestemming om de woningen te slopen. We hebben daarvoor een ontheffing nodig in het kader van de Wet natuurbescherming. Dit moet omdat er in deze wijk beschermde diersoorten zoals vleermuizen en vogels aanwezig zijn. Voor deze beschermde diersoorten hebben we op tal van andere plekken in de wijk voorzieningen gemaakt zodat de dieren daarheen kunnen gaan. Dit hebben we gedaan in direct overleg met de stadsecoloog en een adviesbureau voor ecologie en groen."

,,De omgevingsdienst die namens de provincie de toestemming moet afgeven, komt hier vanwege drukte maar niet aan toe. In februari van dit jaar heeft Poort6 de vergunning aangevraagd en met een doorlooptijd van 20 weken zou je verwachten dat er eind juli wel duidelijkheid zou zijn. Helaas is dat zelfs na 40 weken nog steeds niet het geval. Dat deze ontheffing er nog steeds niet is, zorgt ervoor, dat zeg ik met pijn in het hart, dat we de woningen niet meer kunnen slopen in 2019", aldus Marije Buursink.

Ruben Duinker, projectmanager van Poort6: ,,De gemeente staat achter ons en ondersteunt ons. Samen doen we er echt alles aan om de ontheffing van de omgevingsdienst te ontvangen. Maar tot nu toe dus nog zonder resultaat. Ik hoop echt dat de omgevingsdienst binnenkort haar goedkeuring verleent. We moeten hier echt gaan slopen en ervoor zorgen dat er een einde komt aan deze treurige situatie die niet alleen voor ons, maar voor heel Gorinchem en met name de direct omwonenden een doorn in het oog is." 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie