Afbeelding
Louis van Oort

Sloop woningen Van Zomerenlaan en D.F. Pauwstraat van start

14 februari 2020 om 19:40 Wonen

GORINCHEM Op 7 februari heeft Poort6 de ontheffing van de Omgevingsdienst ontvangen voor het slopen van de woningen aan de Van Zomerenlaan en D.F. Pauwstraat. Vanwege de aanwezigheid van beschermde diersoorten mocht Poort6 niet starten voordat de Omgevingsdienst hiervoor toestemming had gegeven. Sloopaannemer Oranje BV begint maandag 17 februari met voorbereidende werkzaamheden. Poort6 verwacht dat de sloopwerkzaamheden half juni klaar zijn.

In de te slopen woningen waren eerder beschermde diersoorten zoals vleermuizen en vogels aangetroffen. Hierdoor moest Poort6 ontheffing aanvragen in het kader van de Wet Natuurbescherming. Deze procedure nam 50 weken in beslag in plaats van de gebruikelijke 20 weken. De sloopwerkzaamheden moesten daardoor worden uitgesteld.

SLOOPWERKZAAMHEDEN Omdat het broedseizoen officieel op 15 maart weer begint, start de sloopaannemer maandag 17 februari gelijk met voorbereidende werkzaamheden, waaronder het aanvoeren van materieel en plaatsen van bouwketen. De sloopwerkzaamheden worden uitgevoerd onder begeleiding van een ecoloog. Oranje BV gaat de woningen in de maanden februari tot en met mei stapsgewijs slopen. Zij proberen daarbij zoveel mogelijk materialen te scheiden zodat deze hergebruikt kunnen worden. Poort6 gaat er vanuit dat de sloop halverwege juni helemaal afgerond is. Daarna wordt het terrein ingezaaid met gras.

NIEUWBOUWPLANNEN Marije Buursink, directeur-bestuurder van Poort6: ,,We zijn blij dat de sloop nu echt kan starten. Vooral voor de buurt zelf, de omwonenden. We bedanken hen echt voor hun begrip en geduld, want die is aardig op de proef gesteld. Ons uitgangspunt is om hier sociale huurwoningen te bouwen in verschillende prijsklassen. In het nieuwbouwplan houden we nadrukkelijk rekening met de nieuwe woonvisie die eind vorig jaar door de gemeente is vastgesteld. In het voorjaar kunnen we meer vertellen over de nieuwbouwplannen voor deze locatie en worden ook de omwonenden en de gemeenteraad hierover verder geïnformeerd."

MEER LEZEN? Lees hier het artikel 'Iedere vleermuis krijgt zin eigen blok'

Aan de 'goede' kant van de Van Zomerenlaan hangen volop kastjes voor vleermuizen
advertentie
advertentie