Afbeelding
Poort 6

Proef met zonnepanelen voor 400 Poort6-woningen

Wonen

GORINCHEM Dit voorjaar start Poort6 samen met Greenchoice een proef met zonnepanelen. Huurders van ruim 400 Poort6-woningen krijgen de kans om deel te nemen. ,,We willen samen met onze huurders Gorinchem een stukje groener maken. Deze proef draagt daar zeker aan bij. Bijkomend voordeel is dat de energiekosten voor huurders lager worden, doordat ze zelf hun elektriciteit opwekken. Goed voor het milieu én de portemonnee dus", vertelt Eveline Boels, projectmanager zonnepanelen bij Poort6.

Er ligt een grote opgave voor corporaties om de komende jaren hun woningen te verduurzamen. Met de proef wil Poort6 ervaring opdoen. Zodat ze in de toekomst vaker zonnepanelen op woningen kunnen plaatsen. Boels: ,,De proef delen we op in twee delen. Allereerst selecteerden we 371 eengezinswoningen met een schuin dak. De huurders van deze woningen ontvangen binnenkort van ons bericht. Natuurlijk kiezen zij zelf of ze mee willen doen. Hiervoor vragen we een kleine vergoeding. Daarnaast bieden we 50 huurders die niet zijn geselecteerd, ook de kans om ook deel te nemen. Voorwaarde voor deelname is dat zij ook in een eengezinswoning met een schuin dak wonen. Het mooie is dat huurders al vanaf de eerste dag besparen op hun energierekening."

Voor de proef werkt Poort6 samen met Greenchoice. Al sinds 2013 maken zij samen met woningcorporaties woningen duurzamer. ,,We gaan enthousiast met elkaar aan de slag om de proef te laten slagen. Uiteraard hopen we op een mooie uitkomst. Want de komende jaren willen we graag veel meer huurders een aanbod kunnen doen", aldus Eveline. Bekijken welke woningen er onder de proef vallen kan op www.poort6.nl/zon. Wie niet geselecteerd is, maar wel mee wil doen, kan een mail naar zon@poort6.nl of bellen naar 0183 66 99 00.

advertentie