Nieuwbouw aan de Van Zomerenlaan in de Haarwijk
Nieuwbouw aan de Van Zomerenlaan in de Haarwijk Poort6

Provinciale subsidie voor nieuwbouw aan Van Zomerenlaan

18 juli 2021 om 08:34 Wonen

GORINCHEM - Aan de Van Zomerenlaan wil Poort6 76 sociale huurwoningen bouwen. Voor dit plan heeft de gemeente een subsidie van 380.000 euro ontvangen van de provincie Zuid-Holland. Poort6 wil in 2022 starten met de bouw.

Het gebied waar de huurwoningen gepland zijn, ligt in de Haarwijk. De Haarwijk kenmerkt zich door veel sociale huurwoningen. De wens bestaat om in deze wijk de kwaliteit van woningen en de openbare ruimte te verbeteren en meer ontmoetingsplekken te realiseren. Dat is vastgelegd in de Woon- en transformatievisie die in 2019 door de gemeenteraad is vastgesteld. De opzet van de plannen voor de bouw van huurwoningen aan de Van Zomerenlaan dragen hier aan bij.

KNELPUNTENPOT De door de provincie toegekende subsidie komt uit de ‘Knelpuntenpot sociale huur en middenhuur Zuid-Holland’. De provincie heeft een aantal voorwaarden gesteld aan de verstrekte subsidie. Zo moet de bouw van de woningen binnen twee jaar na het verstrekken van de subsidie starten. Dit betekent dat de bouw van de woningen aan de Van Zomerenlaan halverwege 2023 gestart moet zijn. De komende tijd gaan gemeente Gorinchem en Poort6 verder met de voorbereidingen.

Ro van Doesburg, wethouder Wonen, is content met de subsidie. ,,De behoefte aan sociale huurwoningen is groot in onze stad. Het bouwen van deze woningen is vaak ook een financieel vraagstuk. Deze bijdrage geeft een impuls aan zowel de kwaliteit als de snelheid van dit project”.

advertentie
advertentie