Nieuwbouw aan de Van Zomerenlaan in de Haarwijk
Nieuwbouw aan de Van Zomerenlaan in de Haarwijk Poort6

Poort6 bouwt 76 huurwoningen aan Van Zomerenlaan

8 juni 2021 om 08:27 Wonen

GORINCHEM Poort6 wil aan de Van Zomerenlaan in de Haarwijk 76 nieuwe huurwoningen bouwen op de plek waar vorig jaar 89 oude woningen zijn gesloopt. De start van de nieuwbouw is gepland in 2022.

In de Haarwijk staan al veel sociale huurwoningen en is behoefte aan minder bebouwing, meer ontmoetingsplekken, meer parkeergelegenheid en meer groen. In het huidige plan worden dertien woningen minder gebouwd. De Drick Frankenszoon Pauwstraat wordt in het plan een fietspad. Uit de woningmarktanalyse van eind 2019 en de zoektijden blijkt dat er in Gorinchem een tekort is aan sociale huurwoningen. Het (weer) toevoegen van 76 sociale huurwoningen is dan ook zeer gewenst, zo schrijft het college in een raadsinformatiebrief. Afspraken over de inrichting en oplevering van het openbaar gebied, de benodigde grondruil en de te betalen exploitatiebijdrage worden vastgelegd in nadere afspraken.


BESTEMMINGSPLAN De gemeente en Poort6 hebben voor het project aan de Van Zomerenlaan een aanvraag gedaan voor subsidie uit de zogenaamde ‘knelpuntenpot’ van de provincie Zuid-Holland. Het gaat om 380.000 euro (76 woningen x 5.000 euro). De provincie beslist uiterlijk op 19 juli 2021 over de toekenning van de subsidie. De subsidie kan alleen door gemeenten in de provincie Zuid-Holland worden aangevraagd, maar kan worden doorgesluisd naar de corporatie. Voor de bouw moet nog wel het bestemmingsplan worden gewijzigd. Na het doorlopen van de procedures kan direct begonnen worden met de bouw.

Door de coronapandemie is het plan digitaal gepresenteerd en kunnen omwonenden het plan inzien via wwwpoort.nl/vanzomerenlaan.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie