Herfst in Vesting Gorcum: in elke straat iets anders te doen.
Herfst in Vesting Gorcum: in elke straat iets anders te doen. Stichting Gorinchem Citymarketing

Herfst in Vesting Gorcum: Levende standbeelden, straattheater en modeshows

25 september 2019 om 11:04 Zakelijk

GORINCHEM Zaterdag 5 oktober is het volop herfst in de vesting. Winkeliersvereniging Hartje Gorkum start het nieuwe seizoen met een dag vol vrolijke activiteiten en acties onder een nieuwe naam: 'Herfst in Vesting Gorcum'.

Vorig jaar werd het herfstevent voor het eerst georganiseerd. Toen heette het Herfst in Hartje Gorcum. Dit jaar is gekozen voor een iets andere opzet. Binnenstadmanager Nita van Wijngaarden: ,,De vesting spreekt meer tot de verbeelding en daar gebeurt het allemaal. Daarom gaan we verder onder de noemer 'Herfst in Vesting Gorcum'. Ook de invulling is iets anders. Dit keer heeft elke straat zelf een thema gekozen dat bij hen past. In iedere straat is iets anders te zien en doen. Levende standbeelden op de Langendijk, de Groenmarkt en Grote Markt worden een multicultiplein, straattheater in de Gasthuisstraat, modeshows in de Arkelstraat, Oud-Hollandse spellen in de Kwekelstraat, poppenkast in de Burgstraat, food & music in de Westwagenstraat en op het Kazerneplein. Erg leuk is dat alle modewinkels in de Arkelstraat meedoen aan de modeshows, ook de kapper en de opticien!"

Net als in het voorjaar is er ook weer een vrolijke herfstparade. Tussen 14 en 15 uur vormen dansschool Papillon en de stadsomroeper met muziek een vrolijke sliert door de stad. Van Wijngaarden: ,,Maar ook in de rest van de stad is veel muziek. Op het multicultiplein is een Caribbean brassband, in de winkelstraten is live muziek en bij Café 't Uyltje begint om 20 uur een groot Oktoberfest. Alles bij elkaar wordt het een vrolijke dag!"

Naast activiteiten zijn er ook veel leuke acties en extraatjes in de winkels. Zo is er gratis limonade bij de poppenkast in de Burgstraat, leest De Juf boeken en leren elk half uur voor, krijg je bij Wibra 20% korting op alle kleding, heeft Goedpunt een jamproeverij, goodiebags bij MS mode en nog veel meer.

Op de Langendijk kunnen kinderen zelf een 'levend standbeeld' worden en mooie prijzen winnen. Ook de VVV doet mee: daar staat een bouwwerk van de Blauwe Toren in Lego. Als je raadt hoeveel uur er gewerkt is aan de maquette, win je een mooie doos Lego Movie. De winnaar wordt bekend gemaakt op de Facebookpagina @mooigorinchem.

Bij de parkeergarages en op de pont ligt op 5 oktober het programma met een overzicht van alle activiteiten.

a Meer informatie staat ook op mooigorinchem.nl/herfst-vesting-gorcum

advertentie
advertentie