Gert de Boon, Geertjan Evers en Cees van DisHypotheekshop Gorinchemwww.hypotheekshop.nl/gorinchem 0183 – 89 30 10gorinchem1295@hypotheekshop.nl
Gert de Boon, Geertjan Evers en Cees van DisHypotheekshop Gorinchemwww.hypotheekshop.nl/gorinchem 0183 – 89 30 10gorinchem1295@hypotheekshop.nl Hypotheekshop
De Hypotheekspecialist

Starterslening: jouw financiële zetje?

16 maart 2021 om 14:20 Zakelijk

Het is bekend dat het voor starters op woningmarkt momenteel lastig is om een geschikte woning te vinden, ook in de gemeente Gorinchem. Mogelijk is je inkomen net niet toereikend voor de hypotheek die je nodig hebt om je droomhuis te kopen; dat kan frustrerend zijn.   

Om deze starters te helpen biedt het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederland (SVn) de Starterslening aan. Deze lening overbrugt het verschil tussen de prijs van de woning en jouw maximale hypotheek. Doordat je net dat beetje extra kunt lenen, wordt het kopen van je eerste woning dus misschien wél haalbaar! Om de SVn Starterslening aan te vragen, heb je een Toewijzingsbrief van je gemeente nodig. Sinds 1 maart van dit jaar heeft de gemeente Gorinchem dit opgenomen in haar dienstenpakket, omdat ook de gemeente starters wil helpen bij het kopen van hun eerste woning. 

Je sluit de Starterslening af als aanvulling op je hypotheek. Een van de grote voordelen van de lening is dat je de eerste 3 jaar niet hoeft af te lossen en geen rente betaalt. Dus de eerste drie jaar zijn er geen maandlasten en vervolgens betaal je € 105 per maand. De looptijd van de Starterslening is, net als de gemiddeld hypotheek, 30 jaar en de rente staat voor de eerste 15 jaar vast. Op dit moment is die rente 2,4%, de definitieve rente wordt vastgesteld op de datum van de aanvraag.  

Feitelijk kun je de lening zien als een tweede hypotheek.  De lening wordt dan ook afgesloten met NHG, wat extra zekerheid geeft. Heb je een huis op het oog dat verbouwd moet worden? Ook dat kan worden meegenomen in de leensom!   

Natuurlijk komt niet iedereen in aanmerking voor de Starterslening, er gelden namelijk een aantal voorwaarden. Zo mag je onder andere niet ouder zijn dan 34 jaar en je moet al inwoner zijn van de gemeente Gorinchem. Daarnaast ga je voor het eerst een woning kopen en je gaat er zélf in wonen. Je mag de woning dus niet gaan kopen voor de verhuur. Verder mag de woning die je op het oog hebt niet meer dan €260.000,- kosten en je leent maximaal €25.000,- bij met de Starterslening.  

Voldoet jouw situatie aan deze voorwaarden, heb jij je droomhuis op het oog en denk je dat de Starterslening jou precies dat financiële zetje in de rug kan geven? Doe je aanvraag op  

Starterslening | Gemeente Gorinchem. Heb je je toewijzing binnen en wil je weten wat nu je totale financiële plaatje wordt, zodat je gericht een bod kunt gaan doen? Maak een afspraak! Met onze ruime ervaring en onafhankelijke toegang tot tientallen geldverstrekkers kunnen wij je vast en zeker helpen, en dat doen we graag!  

advertentie
advertentie