,,Het is mijn drijfveer om anderen te begeleiden in de zoektocht naar meer rust, ruimte en balans in hun leven."
,,Het is mijn drijfveer om anderen te begeleiden in de zoektocht naar meer rust, ruimte en balans in hun leven." Blooming Picture

Mindfulness-trainingen bij Mindful Present

3 juli 2021 om 10:11 Zakelijk

GORINCHEM Het is soms een flinke opgave om in balans te blijven. Om werkelijk te voelen waar jouw grenzen liggen en te voelen wat jij nodig hebt. Word jij ook geleefd door alle dingen op je to-do lijstje? Wil je aan allerlei verwachtingen voldoen en leg je de lat hoog voor jezelf? Zit je hoofd soms vol met piekergedachten? Of heb je het gevoel dat het leven aan je voorbij gaat en wil je meer genieten? Dan is mindfulness wat voor jou! 

,,Mijn naam is Florentine Doekhi, gecertificeerd mindfulness trainer in de hoogste categorie en eigenaar van Mindful Present. Ik heb een achtergrond als maatschappelijk werker en ervaring in de ambulante hulpverlening. Als moeder van twee kinderen weet ik hoe belangrijk het is om in een druk en dynamisch leven de tijd te nemen om telkens opnieuw verbinding te maken met jezelf. Het is mijn drijfveer om anderen te begeleiden in de zoektocht naar meer rust, ruimte en balans in hun leven.”

Wat is mindfulness?

Mindfulness betekent: met aandacht aanwezig zijn in het hier en nu zonder te oordelen. We laten ons onbewust vaak meevoeren met wat onze aandacht trekt. Soms door externe prikkels, fysieke sensaties, of door een wirwar van gedachten. Hier ben je je vaak niet van bewust, het zijn onze automatische patronen die onze aandacht meenemen. Met mindfulness leer je jouw automatische denk- en gedragspatronen kennen, die niet altijd even behulpzaam zijn. Door vaker je aandacht te sturen, creëer je ruimte tussen jou en datgene wat jou stress oplevert. Aanwezigheid in het hier en nu, is de basis voor het omgaan met stress en ongemak. Mindfulness is voor iedereen die kwaliteit aan het leven wil toevoegen door bewuster om te gaan met alle uitdagingen van het leven. Met mindfulness leer je om balans te herstellen en ontdek je veerkracht, juist als het leven je uitdaagt!

Werkwijze en vergoeding

De mindfulnesstraining is een wetenschappelijk bewezen stressreductieprogramma en wordt zowel in groepsverband als individueel aangeboden. Het programma is opgebouwd in acht weken met sessies van 2,5 uur en een stilte-dag. Het is een praktische en ervaringsgerichte training, waarbij je oefent door middel van aandacht oefeningen (meditaties) en praktische opdrachten waarmee je aan de slag gaat tijdens je dagelijkse activiteiten.

,,Mindful Present is aangesloten bij de beroepsvereniging VMBN, dit betekent dat bij sommige zorgverzekeraars aanspraak kan worden gemaakt op vergoeding van (een deel) van de kosten. Mijn werkwijze is te omschrijven als: toegankelijk, ‘down to earth’ en betrokken. Door met mindfulness je aandacht te trainen zal je meer gevoel krijgen voor wat je nodig hebt, omdat je leert luisteren naar de belangrijkste bron van informatie: jijzelf.” 

In september 2021 starten twee nieuwe trainingen in Gorinchem: op dinsdagavond van 19:00 tot 21:30 en op vrijdagochtend van 09:30 tot 12:00. Aanmelden of meer informatie? Kijk dan op de website www.mindful-present.nl of stuur een mail naar info@mindful-present.nl

advertentie
advertentie