Jan van Wijgerden.
Jan van Wijgerden. Eline Lohman

Tredion - hulp bij ICT-vraagstukken - heeft inmiddels drie vestigingen

14 juli 2021 om 20:28 Zakelijk

GORINCHEM ICT-bedrijf Tredion op Avelingen-West in Gorinchem timmert aan de weg. Recent heeft zij haar derde vestiging geopend, in Tilburg. Het hoofdkantoor zit al sinds 2009 op bedrijventerrein Avelingen. Het Gorcumse bedrijf Tredion heeft nu drie vestigingen.

door Eline Lohman

Al vanaf zijn jeugd is oprichter Jan van Wijgerden met computers bezig. Op zijn elfde kreeg hij van zijn vader zijn eerste computer, vertelt hij op het hoofdkantoor van Tredion. ,,Ik had door dat je met die computer veel meer kon dan ik wist. Ik wilde bij het computerbedrijf werken waar mijn vader mijn computer had gekocht. Dus trok ik de stoute schoenen aan, met als resultaat dat ik daar op mijn 12de begon met allerlei klusjes. Ik heb er tot mijn 18de gewerkt – ik heb er heel wat uurtjes doorgebracht buiten schooltijd om. Van alles heb ik er gedaan: van computers bouwen tot en met werken bij de klantenservice.”


Eigen bedrijf

Jan begon vervolgens aan een HBO-studie IT en begon al tijdens die studie zijn eigen bedrijf. Daar werd de kiem gelegd voor het huidige Tredion. Met computervragen konden bedrijven bij hem terecht. ,,Het ging gelijk al goed, want er bleek behoefte aan mijn diensten te zijn. Ik kreeg op een gegeven moment ook medewerkers. In het laatste jaar van mijn studie heb ik een businessplan gemaakt voor mijn bedrijf en ben ik met die studie gestopt.”

Verhuizing naar Gorinchem

Toen was het echt tijd voor Jan om zich helemaal op zijn bedrijf Tredion te richten. Langzaamaan groeide het bedrijf en verhuisde Jan met zijn personeel naar een pand in Gorinchem-oost, waar het bedrijf van 2004 tot 2009 gezeten heeft. ,,Ik merkte dat het succes daar sneller ging, omdat meer bedrijven Tredion leerden kennen. We groeiden nog verder en konden onze visie op IT-gebied echt uitdragen: gestandaardiseerde diensten leveren aan het midden- en kleinbedrijf. Wij helpen bij ICT-vraagstukken.” Tot drie keer toe volgde er een interne verbouwing bij het pand aan de Edisonweg, tot het bedrijf in 2009 verhuisde naar de huidige locatie: Avelingen-West.

Aangescherpte visie

,,Dat was de start van een aangescherpte visie, namelijk de focus op Het Nieuwe Werken, ofwel altijd en overal veilig kunnen werken. Dit pand is daar één grote showroom van. Wil je vergaderen dan ga je in de kantoortuin zitten, wil je rustig werken dan is de concentratiebox daar een plek voor en wil je echt rustig werken, dan kun je thuiswerken. We leveren nog steeds computers, maar we denken met bedrijven mee over hoe je slimmer kunt werken en daar onderscheiden we ons echt mee.”


Klaar voor toekomst

Wat begon met een passievolle 11-jarige met een liefde voor computers, is inmiddels uitgegroeid tot een goedlopend bedrijf met 50 medewerkers. Jan is er met recht trots op, vertelt hij. ,,Nu zijn we een organisatie met intensief klanten helpt met bedrijven klaarmaken op ICT-gebied voor de toekomst. We hebben goede middelen om techniek slim in te zetten.” In Gorinchem, maar ook in Rotterdam, waar uitbreiding van Tredion is gekomen in de vorm van een zogenoemde ‘office hub’, een locatie waardoor het bedrijf dichter bij haar klanten kan zijn. En of het nog niet genoeg is, opende Tredion twee weken geleden zo’n office hub in Tilburg, om bijvoorbeeld ook contacten met HBO’s en universiteiten te leggen, net als in Rotterdam. Daarmee heeft Tredion nu in totaal drie vestigingen.


Maatschappelijk betrokken

Bij alle vestigingen geldt dat Tredion maatschappelijk betrokken is. Jan: ,,Dat vind ik belangrijk. De medewerkers hebben altijd vrijwilligerswerk gedaan en zelf doe ik dat ook. Ons laatste project op dat gebied is Gorinchem Next, een platform dat ondernemerschap ondersteunt en dat wij op onze beurt ondersteunen. Start-ups komen via dit platform in contact met mentoren. Verder zijn we actief in het verenigingsleven.” 

Kijk op de website www.tredion.nl voor meer informatie, ook voor de vacatures die Tredion heeft.

Het pand.
Op de werkvloer.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie