Shabnam Hofland tijdens de uitreiking van de certificaten aan haar leerlingen
Shabnam Hofland tijdens de uitreiking van de certificaten aan haar leerlingen Hofland

Inloopdag Cambridge English op Regenboogschool in Gorinchem

31 augustus 2021 om 16:01 Zakelijk

GORINCHEM Bij Xtra English4kids krijgen kinderen van groep 4 tot en met 8 Cambridge English. Juist in het basisonderwijs is veel vraag naar Engelstalig onderwijs voor een betere aansluiting tussen het basis- en voortgezet onderwijs. Op vrijdag 3 september wordt een inloopmiddag gehouden op de Regenboogschool.

Shabnam Hofland werkt al vijfentwintig jaar in het onderwijs en zij merkte dat Cambridge English wereldwijd steeds belangrijker werd. In Gorinchem zijn er al drie scholen in het voortgezet onderwijs die Cambridge English geven. Het gat tussen het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs is nog te groot. Dus om een goede aansluiting te krijgen met het voortgezet onderwijs, moet je in het basisonderwijs een goede basis bieden. ,,Ik wilde altijd kinderen helpen met het ontwikkelen van hun Engelse taalvaardigheid en om ze nieuwsgierig te maken hoe je een taal moet leren”, zegt Shabnam. ,,Daarom begon ik met het geven van Cambridge English voor kinderen uit groep 7 en 8. Inmiddels geven we les vanaf groep 4.”

BOVENGEMIDDELD Uniek is dat leerlingen op het einde van de cursus een Placement Test kunnen doen. Deze test is wereldwijd erkend en geeft exact het niveau van de leerling aan. Dit cursusjaar behaalden twee leerlingen (groep 8!) het C1 niveau, dat wil zeggen.dat zij in het buitenland aan een universiteit mogen studeren. Ook andere kinderen scoorden bovengemiddeld, allemaal haalden ze het niveau van de bovenbouw van de middelbare school. We merken ook dat kinderen hoger onderwijs volgen dan het CITO-advies. Als voorbeeld van het plezier dat leerlingen ervaren in de les vertelt ze over het appje van één van de ouders van haar leerlingen. ,,Hij had op een terras in Spanje in het Engels een bestelling doorgegeven en was zo enthousiast. Ze stuurden ook de foto mee’.

INDIVIDUELE AANDACHT ,,Enthousiasme van de leraar en leerling is heel belangrijk en als docenten zijn we heel enthousiast. Om het kind goed te helpen is het  belangrijk om de behoefte en het niveau van elk kind te begrijpen en wij passen ons aan hoe een kind het makkelijkste leert. We doen ook leuke dingen in de les, zo gebruiken we naast het tekstboek  games, YouTube filmpjes en online oefeningen in onze lessen. Wat betreft de woordenschat, leren de kinderen bij ons de woorden uit de context in plaats van woordjes te stampen. Wij bieden de leestekst aan en kinderen ontdekken zelf de betekenis. Er zitten maximaal vijftien leerlingen in een klas, dus ieder kind krijgt individuele aandacht.”

REGENBOOGSCHOOL De leerlingen krijgen wekelijks op woensdagmiddag een uur les in de Regenboogschool . Tijdens de lessen krijgen ze les in de 4 basisvaardigheden  spreken, schrijven, lezen en luisteren om zo de taalproductieve vaardigheden te leren. ‘Je leert een taal vooral door te doen’. Xtra English4kids houdt op vrijdag 3 september van 15.00-19.00 uur een inloopmiddag op de Regenboogschool aan de A. Kehrerstraat 7 te Gorinchem. Kom vrijdagmiddag kijken om kennis te maken met de docenten, leerlingen en lesstof. Je zult niet teleurgesteld worden. De Engelse lessen beginnen op woensdagmiddag 8 september.  Meer informatie over de lessen is te vinden op de website https://xtraenglish4kids.com/

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie