Gert en Rianne Baas konden onverwacht hun pand verkopen en gingen op het aanbod in
Gert en Rianne Baas konden onverwacht hun pand verkopen en gingen op het aanbod in Altena Media

Baas Sfeervol Wonen in Werkendam sluit na 38 jaar de deuren

Zakelijk

WERKENDAM Op 1 mei sluit woninginrichter Baas Sfeervol Wonen de deuren van de showroom aan de Vierlinghstraat in Werkendam. Hiermee komt een einde aan 38 jaar kwaliteit en betrouwbaarheid.

,,We waren er niet naar op zoek”, vertelt Gert Baas, de eigenaar van Baas Sfeervol Wonen, ,,maar we merkten wel dat het werk steeds zwaarder werd.” Dit had vooral te maken met het feit dat er geen nieuwe stoffeerder gevonden kon worden. ,,We hadden er echt iemand bij nodig”, zegt hij, ,,maar ondanks herhaaldelijk adverteren in de krant en op allerlei websites, kwam er helemaal niemand op de vacature af.”

Dit betekende in de praktijk dat Gert iedere dag met stoffeerder Kees Kant op pad moest om bij de klanten hun aankopen te installeren. ,,Dat vind ik niet erg”, benadrukt hij, ,,want ik vind het nog steeds heel leuk werk, maar ondertussen moest er gemeten worden, offertes moesten uitgewerkt worden, er dienden nieuwe meubels besteld te worden om de winkel up to date te houden, en zo was er altijd heel veel werk te doen.” 

Zijn vrouw Rianne werkt ook in de zaak en zij probeerde samen met de twee verkoopsters Gert zoveel mogelijk werk uit handen te nemen. Toch werd de situatie, door het gebrek aan een paar extra werkhanden, zorgelijk.

ONVERWACHT AANBOD ,,En toen kregen we geheel onverwacht het aanbod om ons pand te verkopen”, vertelt Gert. ,,We waren eerst heel verrast, maar zijn er toen serieus over gaan nadenken. Ook omdat we geen opvolger hebben.”

Gert en Rianne hadden zelf in 2007 de winkel overgenomen van Gerts vader, maar hun kinderen hebben andere loopbanen gekozen. ,,Uiteindelijk hebben we besloten op het aanbod in te gaan”, vertelt hij. 

UITVERKOOP In het pand komt, na een grondige verbouwing, weer een meubelzaak. Deze zal vooral klassieke meubels aanbieden. Maar voor de sleutel wordt overgedragen, moet er nog heel veel gebeuren. Vóór alles moet de huidige winkelvoorraad worden verkocht. ,,De nieuwe eigenaar wil niets overnemen”, zegt Gert, ,,dus alles gaat in de uitverkoop. Half april gaan we dan dicht om de winkel per 1 mei helemaal leeg op te kunnen leveren.”

Daarna gaat hij zich met zijn vrouw bezinnen op de toekomst. ,,Ik blijf vast wel actief in het stoffeerdersvak”, denkt Gert. ,,Het blijft prachtig werk en iedere dag is anders. Daar ben ik nog steeds niet op uitgekeken!”

advertentie