Afbeelding
Samen Gezond Werken

Samen Gezond Werken voor extra vitaliteit in het bedrijfsleven

Zakelijk

[GORINCHEM] Donderdag 23 juni werd in de kantine van GVV Unitas afgetrapt met een gezonde netwerkborrel met als thema “Samen Gezond werken”. 

De bijeenkomst met aandacht voor het belang van vitaliteit en het stimuleren van een gezonde leefstijl van medewerkers is een initiatief van: Fysio PP, inc. Gezond werken, De Vitaminekantine en Gorinchem Beweegt. Naast kennis delen en elkaar inspireren was er ook voldoende ruimte voor een netwerkmoment onder het genot van gezonde versnaperingen.

GORINCHEM GEZOND De bijeenkomst vond plaats in aanloop van de Gorinchem Gezond week, waarbij Gorcumers worden gestimuleerd om gezonde keuzes te maken. Gezondheid hoeft namelijk niet duur en ingewikkeld te zijn. Kleine stappen maken een groot verschil. Als werkgever kan je ook gezonde keuzes faciliteren voor je medewerkers en daar zijn we met elkaar over in gesprek gegaan.

VITAAL BEDRIJF Met de aanwezigen is gebrainstormd over welke thema’s bij kunnen dragen aan een vitaal bedrijf. Dat begint met goed luisteren naar de medewerkers en daarbij aansluiten als het gaat om gezondheidsbevordering en duurzame inzetbaarheid. Maar ook het voeren van een ‘gezond’ beleid en aandacht voor werkomstandigheden zijn hierbij van belang. Het nemen van kleine stappen bijvoorbeeld: het nemen van de trap i.p.v. de lift, eet iedere dag twee stuks fruit, verleng de pauze voor een extra rondje wandelen en het vieren van successen zijn factoren die bijdragen aan een duurzaam effect. Inc Gezond werken en fysio PP bieden hiervoor diverse tools aan voor organisaties. Bedrijven die hierover meer informatie willen kunnen hiervoor terecht bij www.incgezondwerken.nl of www.FysioPP.nl

VERKIEZING BESTE INITIATIEF ‘VITALITEIT IN JE BEDRIJF’ Daarnaast willen de initiatiefnemers bedrijven inspireren meer aan vitaliteit te doen, maar ook hun initiatieven hierin te belonen. Daarom wordt er een speciale verkiezing het Beste Initiatief ‘Vitaliteit in je bedrijf” opgezet. Je kan jouw bedrijf aanmelden en op een ludieke manier laten zien wat je doet aan vitaliteit binnen je onderneming. Het leukste, beste, meest inspirerende initiatief wordt op een later moment verkozen tot het beste initiatief van dat jaar. Voor meer informatie hierover kijk op www.gorinchembeweegt.nl/gezond.

advertentie
advertentie