Afbeelding
SvR Creations

Rondje in de Regio: ‘Boukie’ kan het zaalvoetbal nog steeds niet loslaten

Mensen

GORINCHEM In het online programma Rondje in de Regio, ontvangt Sören van Rooij diverse gasten uit Gorinchem en omgeving. In samenwerking met de Stad Gorinchem wordt elke gast ook in de krant uitgelicht. In deze aflevering is Mohamed ‘Boukie’ Boukrouche te gast. 

door Sören van Rooij

Op deze vrijdagmiddag heb ik afgesproken met Mohamed Boukrouche. Bij sommige mensen zal bij deze naam niet meteen een belletje gaan rinkelen, maar wanneer je de naam ‘Boukie’ laat vallen, zie je vaak gelijk een vlaag van herkenning. Nog voordat de 37-jarige Gorcumer de auto instapt, begint hij al over zijn haar en de huidschilfers in zijn baard. Boukie komt met alles wat hij doet graag goed beslagen ten ijs. ,,Toen ik Barcelona woonde, had ik niet zoveel last van mijn huid. In Nederland heb je meer wisselingen qua weer en dat merk ik goed.” ,,Welkom terug in Nederland!” antwoord ik met een brede glimlach op onze gezichten als gevolg. 

BARCELONA Op de vraag waarom hij in 2017 naar Barcelona verhuisde, antwoordt hij: ,,Mijn oma woont al jaren in Barcelona en ik kwam daar regelmatig tijdens vakanties. Zodoende ben ik een beetje verliefd geworden op die stad. Ik werkte bij de Rabobank en toen daar een reorganisatie plaatsvond en het voor mij daar ophield, vond ik de tijd rijp om de stap te nemen.” Tijdens een trainingskamp met zaalvoetbalvereniging ZVG/Cagemax in Barcelona had hij tussendoor enkele sollicitatiegesprekken en wist hij daar een baan te vinden en hebben hij en zijn vrouw een heerlijke tijd gehad.

TERUGKEER Corona had Barcelona inmiddels ook in haar greep en de kwaliteit van leven werd aanzienlijk minder. Zijn zoontje, die kampt met gehoorproblemen, kon helaas niet meer de extra zorg krijgen die hij nodig had. Dus kwamen hij, zijn vrouw en zoon, in september 2020 terug naar Nederland. Hij is lovend over de Spaanse zorg en de bijbehorende zorgmedewerkers: ,,In Spanje is de zorg nog niet commercieel. De mensen verdienen daar niet veel en voeren daar hun werk uit puur vanuit hun hart. Vanaf het moment dat in het ziekenhuis ontdekt werd dat mijn zoon doof geboren was, werd alles gelijk super snel en goed geregeld.” Helaas kon in Spanje, vanwege corona, zoals gezegd niet meer de gewenste zorg geboden worden. Terug in Nederland ging Boukie parttime aan de slag als IT-recruiter bij SHAERP om er zo meer te kunnen zijn bij de zorg voor zijn zoon.

Het is echt een plek geworden waar mensen aan elkaar verbonden worden en dat is precies wat ik wilde

CENTRAAL PUNT Boukie staat bekend om zijn maatschappelijke betrokkenheid. Hij heeft zich regelmatig ingezet voor maatschappelijke projecten van de gemeente Gorinchem en was hij ook onder andere jarenlang vrijwilliger bij het jaarlijkse zaalvoetbaltoernooi dat altijd rond kerst plaatsvindt in sporthal de Oosterbliek. Als begenadigd zaalvoetballer was dit hem op het lijf geschreven. 

Hij zag tot zijn grote telleurstelling het oude wijkgebouw ‘De Haarhorst’ leeg staan en besloot met zijn eigen stichting ‘stichting Boukie’ het pand te gaan beheren. ,,Als klein kind kwam ik zelf altijd al daar om te voetballen en om lekker te chillen met vrienden uit de Haarwijk. Met een groep mensen uit verschillende hoeken hebben we toen een plan gemaakt om het gebouw nieuw leven in te blazen. Het is echt een plek geworden waar mensen aan elkaar verbonden worden en dat is precies wat ik wilde. Artiesten die bij ons studioruimte huren, komen in aanraking met kinderen die bij ons lekker aan het spelen zijn in bijvoorbeeld de Gameroom of gewoon in de zaal of op het sportveldje, en  inspireren elkaar. Zo zijn er regelmatig clinics te volgen om een instrument te leren spelen. Uit die wisselwerking ontstaan hele mooie dingen.”

ZVG/CAGEMAX Het zaalvoetbal kan hij nog steeds niet loslaten. Hij is als assistent werkzaam bij het eerste team en maakt zelf nog regelmatig zijn minuten in ZVG/Cagemax 2 en bij Tredion in de bedrijvencompetitie. ,,Ik heb altijd al in de zaal gevoetbald. Ben vroeger nog actief geweest in Oranje onder de -17 en onder -19 en Jong Oranje en wil binnen het zaalvoetbal betrokken blijven. Zo volg ik nu de trainerscursus UEFA C en ga ik daarna UEFA B volgen voor de zaal. Ik heb de ambitie om ooit de trainer te worden van het eerste team van ZVG/Cagemax.” 

De aflevering van ‘Rondje in de Regio’ met Mohamed Boukrouche is te zien op het gelijknamige Youtube-kanaal. Rondje in de Regio is ook te volgen op Facebook, Instagram en TikTok.


advertentie