Tim Walg luistert naar de wens van de klant
Tim Walg luistert naar de wens van de klant St. Gorinchem Citymarketing

Coop wil ruimer open: ‘Koopzondag is het drukst’

23 augustus 2022 om 18:48 Zakelijk

GORINCHEM Koopzondag in Gorinchem mag voor eigenaar Tim Walg van de Coop wel iedere week georganiseerd worden. Voor zijn specifieke stadswinkel is de zondag juist de drukste dag van de week. En ook zijn medewerkers willen graag op zondag draaien. Dan verdienen ze minimaal 150% van hun uurloon, waarmee ze zeker de horecavergoeding overtreffen.

Tim: ,,Graag geef ik tegenstribbelende politici de boodschap mee om eens goed te luisteren hoe de consument denkt over winkelen op zondag. Momenteel mag de Coop als supermarkt op zondag uitsluitend tussen 12 en 17 uur open zijn. Het zou voor iedereen beter zijn om de openingstijden royaal te verruimen.’’

Tim benadrukt dat hij voorziet in een behoefte en dat zijn klantenkring voor zo’n tachtig procent bestaat uit kopers uit de binnenstad. De resterende twintig procent zijn incidentele bezoekers en toeristen.

De vriendelijke eigenaar vertelt verder dat de Gorinchemse Coop een specifieke ‘vandaag en morgen’ winkel is. De meeste klanten halen voor korte tijd hun boodschappen, omdat de winkel dichtbij is en ze er op rekenen dat de winkel zeven dagen per week bereikbaar is. ,,We zijn alleen op 1 januari en 25 december gesloten. Als het zou mogen, was ik dan ook open. Onze klanten en medewerkers willen dat graag. Waarom moeten we dan dicht?’’ Tim zou het liever anders zien.

Hij schetst dat Coop Gorinchem een lokaal betrokken winkel is die graag meedoet aan leuke acties in de binnenstad. Onlangs is het timmerdorp nog getrakteerd op pannenkoeken die door zijn winkel zijn gesponsord.

Tim: ,,Hoe ik denk over de koopzondag hier? Fijn dat de ondernemers dit doen. Voor mij zou het qua tijd nog ruimer opgezet mogen worden en prettig zijn als er nog meer winkels aan meedoen. De Coop-keten is een coöperatie van merendeels zelfstandig ondernemers is. Deze ondernemers voelen zich lokaal sterk betrokken bij hun werkomgeving. Dat vertaalt zich in het meedoen en meedenken als het over de koopzondag gaat, maar ook bij het luisteren naar de wens van de klant.’’

Tijdens de koopzondag op 28 augustus in Gorinchem is niet alleen de Coop aan de Westwagenstraat 40, maar in de hele Gorinchemse binnenstad open tussen 12.30 en 17.00 uur. Parkeren is in alle parkeergarages gratis.

advertentie
advertentie