Janine van Vliet van Koken met Cijfers
Janine van Vliet van Koken met Cijfers Eelco Kloppenburg

Koken met cijfers voor het MKB - Janine van Vliet blikt graag in de toekomst

8 maart 2023 om 18:59 Zakelijk

GORINCHEM Winst maken en een financieel bedrijf, dat is wat Janine van Vliet-Docter wil bereiken met haar klanten. Als financieel adviseur en onafhankelijk accountant Profit First Professional helpt zij MKB ondernemers naar financiële rust. Ze heeft een HBO opleiding Hogere Hotelschool gevolgd en bedrijfswetenschappen gestudeerd. Daarna was ze bij de overheid in dienst, werkte ze als bedrijvenadviseur bij de Rabobank en als controller bij Bakker Bart. Al deze skills en ervaringen neemt ze mee in haar adviezen als Profit First Professional binnen haar onderneming Koken met Cijfers.

Inmiddels heeft Janine een mix aan awards op haar naam geschreven en vertelt: ,,Profit First is een leuk, praktisch en toegankelijk systeem om een cashflow te realiseren dat aansluit bij natuurlijk menselijk gedrag. Voorheen moest men een Middenstandsdiploma halen om zich zelfstandig ondernemer te noemen. Daar zat een gedegen stuk financiële vorming in. Nu schrijf je jezelf in bij de KvK en wordt je geacht zelf te weten waar je aan begint. Vaak heeft zon ondernemer geen financiële opleiding achter de rug en zijn woorden als liquiditeit, vaste activa of jaarrekening onbekend en oninteressant. En als er dan ook nog voldoende geld op de bankrekening staat, dan is het nemen van belangrijke beslissingen soms ondoordacht. Een boekhouder of accountant produceert alleen maar cijfers uit het verleden, maar advies over al dan niet ingrijpende beslissingen wordt niet begeleidt. Daar speel ik op in.’’

INZICHT

Janine is een Profit First Professional. Ze houdt van mensen en heeft een passie voor koken. Vaak schetst ze voorbeelden die letterlijk zo uit de keuken komen. Ze helpt ondernemers in Jip en Janneke taal een jaarrekening te begrijpen en hun toekomst in te richten. Vanzelfsprekend staat het maken van winst voorop, maar ook inzicht in de financiën en het nemen van onderbouwde beslissingen zijn belangrijk. Grip op het complete ondernemer zijn, waarbij een goede buffer cruciaal is, voor het geval dat er een korte of langere periode geen geld binnenkomt.

De Gorinchemse Profit First Professional van Koken met cijfers is tot tweemaal toe al onderscheiden voor haar inzet en passie. De internationale Firm of the Year Award vormde het hoogtepunt. Om heel ondernemend Nederland bewust te maken van een gezonde financiële bedrijfsvoering, verzorgt ze interactieve lezingen en masterclasses door heel Nederland. Grip, inzicht in het bedrijf en zelfvertrouwen bij de ondernemer zijn hierbij sleutelwoorden.

,,Naast passie voor je werk is een gezond financieel beheer onontbeerlijk. Ik bied een jaartraject aan, waarbij ik de ondernemer een gedegen methode om zijn bedrijf gezond te houden leer. Soms heeft een ondernemer maar op een enkel punt advies nodig. Dat kan ook. Uiteraard zijn mijn kosten transparant.’’ Janine lacht en somt de branches op waarin ze werkt. Ze geniet zichtbaar en staat iedere MKB ondernemer bij in het streven om een aantrekkelijke, winstgevende onderneming te runnen.

Meer informatie over Janine, Koken met Cijfers en Profit First is te lezen op www.kokenmetcijfers.nl.

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie