cof
cof Besems

Eerste lustrum voor symposium ‘Rondom het afscheid’

13 mei 2023 om 12:40 Zakelijk

GORINCHEM Het eerste lustrum voor symposium ‘Rondom het afscheid’ wordt gehouden op 3 en 4 juni op de oude begraafplaats aan de Vries Robbeweg. De organisatie is net als voorgaande jaren in handen van Atelier Carolien Verdonk en Anne Besems van Besems Uitvaartverzorging. 

Tijdens het symposium is ruimte voor bezinning, creativiteit en mooie verhalen, waarin kunst, leven en vergankelijkheid samen komen. De exposanten zijn vooral professionals uit de uitvaartbranche en bloemsierkunst. ,,We zijn in 2015 gestart met het symposium, aanleiding waren vooral de veranderingen in het begrafeniswezen, maar ook om ons vernieuwende bloemwerk te tonen”, zo vertelt Carolien Verdonk in haar bloemenatelier op het Eind. ,,Het was gelijk succesvol, we werken altijd samen met studenten van het Yuvertacollege in Dordrecht en met kwekers,  bloemisten, fotografen en kunstenaars. De bloemisten tonen tijdens het symposium ook geen traditioneel bloemwerk, maar maken vaak hele kunstwerken. De bloemisten komen uit het hele land, ook komen anderen inspiratie opdoen bij het bloemwerk dat altijd net even allemaal anders is.” Bijzondere gasten zijn dit jaar dichter Harry Wanders en schrijver Karin van der Ven die vertelt over haar boek ‘OverleeFd’. 

De oude begraafplaats aan de De Vries Robbéweg in Gorinchem is het decor voor alle kunstwerken, die plek is al net zo bijzonder als het bloemwerk dat getoond wordt. Op zichzelf is de begraafplaats al de moeite waard om eens rond te lopen. Nergens in Gorinchem is de natuur zo mooi en indrukwekkend, volgens Carolien Verdonk. ,,We staan naast de graven en op de paden, er staan ook oude bomen. De studenten hebben ook al eens een versierde zwaan in de sloot langs de begraafplaats gemaakt, zelf maak ik in mijn atelier ook wel biologisch afbreekbare drijvende uitvaartbakjes. Ik maak wat de mensen willen, rouwbloemwerk is vooral mooi om te doen.” 

De entree voor het symposium is gratis en de openingstijden zijn beide dagen van 11.00-17.00 uur. Voor informatie: Carolien Verdonk 06 – 381 48 835.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie