Rick Voorbergen, bestuurslid bij zowel GorkumNext als IKG Ondernemingsvereniging.
Rick Voorbergen, bestuurslid bij zowel GorkumNext als IKG Ondernemingsvereniging. Eline Lohman

Ondernemers in het zonnetje bij verkiezing Start-up, Scale-up en Ondernemer van het Jaar in Gorinchem

27 augustus 2023 om 14:27 Zakelijk

GORINCHEM Op de Dag van de Ondernemer worden landelijk ondernemers in het zonnetje gezet. Ook in Gorinchem, op 10 november. De komende weken kan er gestemd worden voor de verkiezing van de Start-up, Scale-up en Ondernemer van het Jaar.


door Eline Lohman

De Dag van de Ondernemer is landelijk op 17 november, maar organisatoren GorkumNext, gemeente Gorinchem en IKG Ondernemingsvereniging vonden het niet verstandig om in het weekend van de Sinterklaas-intocht de ondernemers in het zonnetje te zetten. Dus vindt de Dag van de Ondernemer in Gorinchem een week eerder plaats, op 10 november. Vorig jaar vond de eerste editie van de dag plaats, op een kleinschalige manier. Met een bustour werden toen bedrijventerreinen en winkelcentra bezocht.

‘ECHT EEN FEESTJE’

Nu wordt er groots uitgepakt, vertelt Rick Voorbergen, bestuurslid bij zowel GorkumNext als IKG Ondernemingsvereniging. ,,Het wordt een echt feestje! Om ondernemers de erkenning te geven die ze verdienen. Met de Dag van de Ondernemer willen we ondernemerschap stimuleren. Alle drie de organiserende partijen doen iets voor ondernemers en in dit initiatief komt dat allemaal mooi samen.”
Bijzonder ondernemerschap wordt in het licht gezet op 10 november. Er komt een verkiezing, waarbij drie categorieën zijn: de Start-up van het Jaar, de Scale-Up (groeier) van het Jaar en de Ondernemer van het Jaar. Verder is er nog een oeuvreprijs, voor een ondernemer die al vele jaren zijn sporen in het ondernemerschap heeft verdiend. Iedereen kan een ondernemer nomineren voor één van de categorieën. Nomineren kan nu al, via de website dedaggorinchem.nl/nomineren, nog tot en met 30 september. Voor iedere categorie rolt daar een top drie uit, die vanaf 1 oktober wordt gepubliceerd. Vervolgens kan er op deze top drie gestemd worden, tot 1 november. Ook krijgen de genomineerden een jurybezoek en er wordt een bedrijfsfilmpje opgenomen. Uiteraard worden er op de avond zelf de prijzen uitgereikt. Die avond is er ook een landelijk bekende spreker aanwezig. De avond wordt een echt feestje, met uiteraard een hapje en een drankje. Kaarten voor deze avond voor en door ondernemers kunnen al gekocht worden.

AWARD

Degene die zich straks Ondernemer van het Jaar mag noemen en een award krijgt, kan rekenen op vooral veel publiciteit, aandacht en niet te vergeten erkenning, zegt Rick. ,,Er zijn veel ondernemers in Gorinchem. Steeds meer ondernemers kiezen voor Gorinchem als vestigingsplaats, maar het is ook een broedplaats voor startende en groeiende ondernemingen. Het is een heel ondernemende stad, met veel bedrijvigheid en initiatieven. Maar het kan uiteraard altijd nog beter en daar werken wij als organiserende partijen - we zoeken overigens nog sponsoren - graag aan mee. Het is mooi om op zo’n Dag van de Ondernemer met elkaar ondernemerschap te ondersteunen. Op allerlei gebieden - van winkels tot horeca. Ondernemerschap versterkt de economie, brengt welvaart, innovatie en werkgelegenheid in de regio: dat is wat wij met z’n allen proberen te doen, samen met de ondernemers in Gorinchem.” 

MKB Nederland heeft de derde vrijdag in november uitgeroepen tot de landelijke Dag van de Ondernemer. IKG Ondernemingsvereniging, GorkumNext en de gemeente Gorinchem geven hier op eigentijdse wijze een invulling aan.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie