Mark van de Veerdonk
Mark van de Veerdonk Annemieke van de Veerdonk

Mark van de Veerdonk, Anne Neuteboom en Magna Carta komende week in theater ‘t Pand Gorinchem

1 oktober 2022 om 13:32 Podiumkunsten

GORINCHEM In theater ‘t Pand, aan de Korenbeurs 3-5 in Gorinchem, staan komende week de volgende voorstellingen op het programma:

Mark van de Veerdonk – Podiumbeest ontsnapt!

Vrijdag 7 oktober, aanvang 20.30 uur, inkom € 11.00

In het jaar 1876 was hij winnaar van het Leids Cabaretfestival. Zijn hele verdere leven heeft hij gegeten van de lach, het applaus en alle aandacht. Gegroeid in het licht van de volgspot, heeft hij vele moordende recensies overleefd. Maar nu, duizenden voorstellingen verder, is Het Podiumbeest kaal, krom en versleten en wil hij eindelijk op weg naar de uitgang. Mocht hij die vinden, dan is hij vastbesloten de deur met een onvergetelijke KNAL achter zich dicht te smijten. Het zal niet onopgemerkt blijven! Maar gaat hem dat lukken? En zal dit solitaire zoogdier ook buiten zijn veilige leefgebied kunnen overleven, met weet ik hoeveel mensen met een jachtvergunning? 

Podiumbeest ontsnapt! mag dan het allerlaatste cabaretprogramma van Mark van de Veerdonk worden, zijn handelsmerk blijft hetzelfde: een overdosis aan oneliners, anekdotes en prettig gestoorde meningen op een zalige hoop gegooid. En dat alles met zowaar een rooie draad! Ook in dit programma jakkert de Brabander weer lekker door in een ondenkbaar decor waar een doorsnee milieustraat zijn vingers bij aflikt. Na afloop rest maar één vraag: waarom zou hij in hemelsnaam stoppen? 

Anne Neuteboom – Effe niet met je mening 

Zaterdag 8 oktober, aanvang 20.30 uur. Inkom € 11.00.

U vraagt zich waarschijnlijk af waar deze voorstelling over gaat? Goede vraag! Kunnen we niets over zeggen. What happens tussen de vier muren van het theater stays tussen de vier muren van het theater. Maar Anne belooft u: het wordt een extreem genuanceerde avond. Althans, dat is de bedoeling… 

Neut studeerde in 2013 af aan de Koningstheateracademie voor cabaret en kleinkunst in Den Bosch. Won in 2014 de juryprijs van het (back in the day) Griffioen Zuidplein Cabaretfestival in Amstelveen. En in 2015 de jury- en publieksprijs van Cabaretfestival Cameretten in Rotterdam. 

Daarna maakte ze twee soloprogramma’s, Weg en Kijk haar gaan. Voor de laatste werd ze samen met Peter Pannekoek en Alex Ploeg genomineerd voor ‘Neerlands Hoop’ – de prijs voor de theatermaker met het grootste toekomstperspectief. Kijk haar gaan is te zien op Netflix, NPO Start en Cultuurticket.

Magna Carta in Concert

Zondag 9 oktober, aanvang 20.30 uur. Inkom € 11.00

De band werd in 1969 opgericht door onder anderen zanger-gitarist Chris Simpson. In 1970 hadden ze internationaal een grote hit met ‘Airport Song’ en in 1973 met ‘Lord of the Ages’. In de jaren tachtig ontmoette frontman Simpson zangeres Linda Taylor. De twee trouwden en vormden voortaan samen de kern van de groep, die verder wisselende samenstellingen kent. Een van de toerende muzikanten tijdens de laatste jaren was de Gelderse violist Matthijs Barnhoorn.1

Op 11 mei 2009 stopte de band op de dag van het veertigjarig bestaan. Dit betekende echter niet het echte einde van de groep: nog datzelfde jaar traden ze op in Zuid-Afrika, en sindsdien toeren ze nog regelmatig en hebben ze zelfs nog nieuwe albums uitgebracht.

Filmhuis

Dinsdag 11 oktober, 20.15 uur. Inkom 9.00 (incl. koffie of thee)

 Elke dinsdagmiddag een makkelijk te verteren kwaliteitsfilm uit het filmhuis genre. Heerlijk een kopje koffie erbij en genieten . Afsluiten met een lekker glaasje wijn en nog even napraten in ons filmcafé over de film of het leven van alle dag. Op de dinsdagavond een filmhuisfilm die tot nadenken zet. Ook dan staat de koffie natuurlijk klaar en hebben we de foyer ingericht om u van een heerlijk avondje uit te laten genieten aan het begin van de week. De middagfilm start om 14.00 uur, de avondfilm om 20.15 uur. De entree is 9 euro incl. een kopje koffie of thee. Welke films er gedraaid worden kunt u terugvinden op onze website (https://theaterpand.nl) als u zich aanmeld voor de nieuwsbrief. 

Anne Neuteboom
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie