De vesteging van Corbion aan de Arkelsedijk in Gorinchem
De vesteging van Corbion aan de Arkelsedijk in Gorinchem Google Streetview

Corbion opent poorten tijdens het Weekend van de Wetenschap

28 augustus 2023 om 16:07 Zakelijk

GORINCHEM Tijdens het Weekend van de Wetenschap, zaterdag 7 oktober, opent Corbion haar poorten voor belangstellenden. Medewerkers van het bedrijf houden rondleidingen om bezoekers te laten zien wat er zich afspeelt achter de historische muren van de fabriek aan de Arkelsedijk 46 te Gorinchem. 

Corbion is een duurzaam ingrediëntenbedrijf dat streeft naar behoud van alles wat belangrijk is, waaronder voedsel, voedselproductie, onze gezondheid en de planeet. ,,Wij zijn gespecialiseerd in melkzuur, melkzuurderivaten, voedselconserveringsoplossingen, functionele mengsels en ingrediënten op basis van algen en maken gebruik van onze diepgaande kennis van toepassingen en producten om door middel van wetenschap de veelzijdigheid van de natuur te bevorderen.”

De ingrediënten die Corbion produceert worden gebruikt in heel veel verschillende consumentenproducten, variërend van voeding en elektronica, tot aan medische applicaties en bioplastic. ,,Wij lichten tijdens deze open dag graag een tipje van de sluier op. Ook kunt u zien hoe onze producten op natuurlijke wijze worden geproduceerd. De rondleiding duurt ongeveer 2 uur en zal te voet worden afgelegd en is dan ook helaas niet geschikt voor personen die slecht ter been of van een rolstoel afhankelijk zijn.”

Elk kwartier start een rondleiding; de 1e rondleiding start om 09.00 uur en de laatste rondleiding start om 11.00 uur. Belangstellenden dienen zich voor de Dag van de Chemie bij Corbion vooraf te registreren. Aanmelden kan per email, via opendagcorbion@corbion.com. Dit kan tot woensdag 20 september 2023. Zonder vooraanmelding is toegang helaas niet mogelijk. De minimumleeftijd van de bezoekers is 12 jaar. Legitimatie is verplicht. Registratie gaat op volgorde van binnenkomst: vol = vol! Men ontvangt een bevestiging van uw registratie met het aanvangstijdstip van de rondleiding.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie