Gert de Boon en Marieke de JongeHypotheekshop Gorinchemwww.hypotheekshop.nl/gorinchem 0183 – 89 30 10gorinchem1295@hypotheekshop.nl
Gert de Boon en Marieke de JongeHypotheekshop Gorinchemwww.hypotheekshop.nl/gorinchem 0183 – 89 30 10gorinchem1295@hypotheekshop.nl De Hypotheekshop
De hypotheekspecialist

Scheiden – en toch je woning behouden

30 september 2023 om 10:20 Zakelijk

GORINCHEM Naast de emotionele impact van een scheiding zijn er natuurlijk ook financiële gevolgen. Bijvoorbeeld dat het salaris van je partner wegvalt. En één ding wil je juist heel graag: in je huis kunnen blijven wonen! Denk niet direct dat dat niet kan; er zijn vaak mogelijkheden om de woning te kunnen behouden. We noemen er een paar.

PARTNER UITKOPEN

Eén van de meest voorkomende oplossingen is het uitkopen van de vertrekkende partner. Een groot voordeel van uitkopen is dat het uitkoopbedrag door de belastingdienst niet wordt gezien als schenking en er dus geen belasting over wordt geheven. Als jij en je (ex-) partner kiezen voor een uitkoopconstructie, dan gaan wij met jou meekijken of dat financieel haalbaar is. Want niet alleen moet je het uitkoopbedrag financieren, ook moeten we kijken naar de periode na de scheiding; kan en wil jij, op basis van jouw nieuwe inkomsten, de hypotheek alleen voortzetten?

HULP VAN OUDERS

Is het uitkopen van je partner financieel niet haalbaar? Dan kunnen we kijken of je financiële steun kunt krijgen van bijvoorbeeld je ouders. Hebben zij eigen vermogen of bijvoorbeeld een koopwoning met geen of een lage hypotheek, dan kunnen zij misschien wel helpen. Hoe? Denk aan lenen of schenken of een combinatie daarvan. Het is de moeite waard om hier serieus naar te kijken, zodat jij in je woning kunt blijven.

ANDERE MOGELIJKHEDEN

Natuurlijk heeft niet iedereen die gaat scheiden zelf vermogen of vermogende ouders. Daarom is het goed om te weten dat vandaag de dag bij de meeste geldverstrekkers ruimere mogelijkheden zijn voor het behoud van je woning.

Regelmatig spreken wij mensen waarvan de financiële situatie gaat veranderen en gelukkig kunnen we vaak helpen. Het allerbelangrijkste is een hypotheekvorm te vinden die past bij jouw nieuwe financiële situatie én bij je toekomst. Vanuit deze ervaring zeggen we dan ook: laat ons éérst alle mogelijkheden voor je bekijken, voordat je een beslissing neemt. Snel weten waar je aan toe bent? Maak vrijblijvend met een van ons een afspraak, we staan voor je klaar!

TIP

Ps: kom je er samen niet uit? Wij werken samen met een goede, onafhankelijke mediator. Zij maakt een opzet voor de financiële verdeling, waardoor je snel helderheid en zekerheid hebt. Daarnaast kijkt de mediator ook naar (wettelijke) omgangsvormen als er kinderen zijn. Dat heeft wellicht niet direct met de hypotheeklast te maken, maar weten waar jullie allemaal aan toe zijn kan in een scheidingssituatie wel zoveel rust geven.

Hypotheekadvies in Gorinchem? Scan de QR-code en ga naar De Hypotheekshop Gorinchem. 


Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie